A Magyar Máltai Szeretetszolgálat évek óta szervezi meg a fogyatékkal élők számára a téli sportnapot az önkormányzat felkérésére és támogatásával. Sajnos a meghívott 8 csapatból csak 5 érkezett meg hozzánk a zord időjárás és az influenzajárvány miatt. A paralimpiánkon részt vett a komáromi Móra Iskola, a szervező intézmény csapata, vagyis a Komáromi Máltai Fogyatékosok Nappali Intézménye, Tokodaltáró Fogyatékos Otthona, Tatabánya Mentálhigiénés és Rehabilitációs Intézménye, valamint Mosonmagyaróvárról Fogyatékossággal élők Nappali Intézménye, továbbá nézőként az Esztergomi Szent Rita Fogyatékosok Otthona csapata látogatta meg a rendezvényt.

A képre kattintva megnyílik az esemény képgalériája

Szalai Gabriella intézményvezető köszöntötte a megjelent vendégeket Dr. Molnár Attila polgármestert, Bara Zoltánt, a Rotary Club Elnökét, Bondor Lajost, a Máltai Szeretetszolgálat Közép-Dunántúli Régió vezetőjét, Horváth Istvánt, a Máltai Szeretetszolgálat Komáromi Csoportjának vezetőjét, az önkénteseket, a segítő diákokat, valamint a versenyző csapatokat. A polgármester köszöntője után a Rotary Club Elnöke által adományozott laptopot kapta meg a Máltai Szeretetszolgálat Fogyatékosok Nappali Intézménye.

A csapatok egy 10 feladatból álló sorverseny feladatait teljesítették a Kulcsár és a Széchényi középiskolás diákok segítségével és Bencsics Andrea tanárnő vezetésével. A résztvevők nagy lelkesedéssel és kitartással csinálták végig a gyakorlatokat. Öröm volt látni a sok boldog arcot.


Sorverseny nyertesei:
1.       helyezett: Mentálhigiénés és Rehabilitációs Intézmény csapata Tatabányáról
2.       helyezett: Fogyatékossággal élők Nappali Intézmény csapata Mosonmagyaróvár
3.       helyezett: Máltai Szeretetszolgálat Fogyatékosok Nappali Intézménye csapata Komárom

A labdagurító csapatverseny helyezettjei:
1.       Mentálhigiénés és Rehabilitációs Intézmény Tatabánya
2.       Máltai Szeretetszolgálat Fogyatékosok Nappali Intézménye 1. csapata Komárom
3.       Máltai Szeretetszolgálat Fogyatékosok Nappali Intézménye 2. csapata Komárom

A versenyek és az ebéd után megkezdődtek a délutáni programok. Buzás Tamás és csapata zenére megkoreografált extrém sportbemutatót tartott, melynek hatalmas sikere volt. Eredményhirdetés után a Petőfi Általános Iskola kisdiákjai, a KVSE- Fit Kid lánycsapata mutattak be tornagyakorlatokat, vezetőjük Vadkerti Ildikó tanárnő vezetésével. A Twinner együttes – László Kata és László Attila – csakúgy, mint az elmúlt években fergeteges énekes fellépésükkel méltóképpen zárta a hihetetlenül jól sikerült téli sportnapot. Mindenkinek köszönjük a segítséget, aki hozzájárult a majd közel 100 fogyatékkal élő fiatal sportnapjához.