A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Fogyatékosok Nappali Intézménye és Sorstárs Támogató Szolgálat, valamint a Komáromi Csoport szeptember 23-én 11. alkalommal rendezte meg közösen az „Ez a nap más, mint a többi” rendezvényét. A helyszín Komáromban a Petőfi Iskola tornaterme és udvara volt.

A Czibor Zoltán, az Aranycsapat játékosa emlékére rendezett Paralimpiánkon 11 csapatban 139 fő vett részt 8 sportágban (hullahopp karika verseny, kosárra dobás, 50 méteres futás, sakk, kislabda dobás, zsámolyba dobás, labdagurító csapatverseny, kispályás labdarúgás). Idén először rajzversenyt is hirdettünk, aminek témája a sport volt.  Versenyzőink Bakonyoszlopról, Kömlődről, Tatáról, 3 csapat Győrből, Dunaalmásról, Észak – Komáromból, és 3 csapat Dél-Komáromból érkeztek hozzánk.

Paralimpiánkon köszöntőt mondott Dr. Molnár Attila polgármester, Dr. Kreft-Horváth Lóránd alpolgármester, Horváth Gyula, valamint részt vett a rendezvényünkön Czunyiné Dr. Bertalan Judit kormánybiztos, országgyűlési képviselő. Rendezvényünkön részt vett még Molnárné Dr. Taár Izabella járási hivatalvezető, Beigelbeck Attila, a KVSE elnöke, valamint Czibor Zsuzsanna. Zsuzsa néni Czibor Zoltán testvére. Büszkék vagyunk arra is, hogy Zoli bácsi a névadója Paralimpiánknak!

A köszöntők után Sziklayné Kozma Ida gyógytestnevelő bemelegítette a Paralimpia résztvevőit, és elkezdődött a sportnap.

A versenyzésnek idén is az a célja, hogy a gondozott fiatalok sportoljanak, jól érezzék magukat, motiváltak legyenek, olyan helyre is eljussanak, ahova a szülő, hozzátartozó nem tudja elvinni őket. A nap során sikerélményhez juthattak, új emberekkel ismerkedhettek és akár új barátokat szerezzetek.

A programot a versenyzők nagyon várták, hiszen egész évben készültek rá. A versenyeket ünnepélyes eredményhirdetés követte, ahol érmeket, serlegeket és ajándékokat kapott mindenki, üres kézzel senki sem távozott. A csapatok is nagyon sok támogató jóvoltából gazdag ajándékcsomagban részesülhettek. A Komárom Városi Sportegyesület Elnökétől külön ajándékcsomagban részesült minden csapat. A közel 140 fiatal részére az ebédet is támogatók biztosították.ű

Az ebéd utáni programban az önkéntes segítők kézműves foglalkozásokat tartottak a Szabadság téren, valamint a Támogató Szolgálat személyi segítői vércukor- és vérnyomásmérést végeztek az érdeklődőknek.

Mint már annyi éven keresztül, nagy örömünkre a László Testvérek – Kata és Attila – adtak koncertet, ahol az intézményekben gondozott fiatalok és a meghívott csapatok tagjai együtt énekeltek a színpadon a zenészekkel, és táncoltak a színpad előtt.

A rendezvényt ezúttal is nagyon sok jó szándékú, segítő ember összefogása, támogatása révén tudtuk megvalósítani a komáromi máltai intézmény és az önkéntesek. Örömmel vettük a sok diák segítségét is rendezvényünkön. Köszönjük!