2011 az Önkéntesség Éve volt Európában, melyhez számos szervezet és kezdeményezés csatlakozott. Az Önkéntesség Éve az E.ON csoportnál nem ért véget 2011-ben, azóta is folyamatosan végeznek önkéntes munkát a vállalatcsoport munkatársai. Az elmúlt három évben 2210-en végeztek önkéntes munkát 13800 órában, 86 programot valósítva meg – ezzel járulva hozzá a közvetlen vagy tágabb környezetükben lévő közösségek mindennapjainak szebbé tételéhez. Óvodák, iskolák, gyermekotthonok, közösségi terek szépültek meg az önkéntes projektekben. 

Február 20-án a Fogd A Kezem Alapítványnál végeztek csiszolási, festési munkálatokat az önkéntesek, illetve főztek az alapítvány fiataljai számára, összesen tízen.

Február 21-én huszonöten a Misina Természet- és Állatvédő Egyesület Pécs-Somogyi létesítményének felújításában, bővítésében nyújtottak segítséget. A beltéri festési munkák mellett kültéri munkákat is elvégeztek.

Február 22-én a Magyar Máltai Szeretetszolgálat pécsi Csilla Gondviselés Házában szintén 25-en segítettek. Az önkéntesek többek között az ebéd elkészítésében segédkeztek, 100 adag babgulyás főztek. Az elkészült ételt idősek és rászorulók között osztották ki a Szeretetszolgálat munkatársaival közösen.

Más önkéntesek a ház tornatermének kifestését vállalták, valamint új karnisokat, függönyöket és új fényforrásokat is beszereltek.
Egy csoport a Máltai Szeretetszolgálat jótékonysági vásárára készülve kézműveskededett, apró ajándéktárgyakat készítettek a házban gondozott fogyatékkal élő fiatalokkal együtt. 

Hétfőn és kedden a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében Komlón is dolgoztak az E.ON önkéntesei huszonhárman, akik a Komlói Egészségcentrum, Bányászati Utókezelő és Éjjeli Szanatórium Egészségügyi Központ Pulmonológia és Légzésrehabilitációs Osztályán 20 kórtermét festették ki. A nagy munkát nem tudták két nap alatt kifesteni, de az önkéntesek kérésére a vezetői engedéllyel meghosszabbították szabadságukat, hogy végezhessenek az összes kórteremmel.

Az E.ON vállalatcsoport elkötelezett munkatársai önkéntes munkavégzésnek támogatásában, így az önkéntesek munkája mellett, a munkavégzéshez szükséges minden alapanyag és eszköz költségét is magára vállalta, mely meghaladja az egymillió forintot.

A képre kattintva Galéria nyílik.