Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

A Jelenlét program kiterjesztése három településre - EFOP-5.2.4-17-2017-00012

A Jelenlét program kiterjesztése három településre - EFOP-5.2.4-17-2017-00012

Bemutatkozás

Projekt azonosító száma: EFOP-5.2.4-17-2017-00012

Kedvezményezett neve: Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület

Konzorciumi partnerek neve: Magyar Máltai Szeretetszolgálat Iskola Alapítvány, Prügy Község Önkormányzat

A projekt megvalósításának kezdete: 2018.05.01.

A projekt fizikai befejezésének határideje: 2022.07.29.

Támogatási összeg: 299 028 961 Ft

Megvalósítás (fő)helyszíne: 3295 Erk, Fő tér 1.

A  támogatás mértéke (%-ban): 100%

 

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat jelenléte igen kiterjedt, az ellátási formák és intézményes ellátások sokszínűsége jellemzi. Az intézményes ellátásokon túl, az MMSZE egyedülálló tapasztalattal rendelkezik a jelenléten alapuló komplex szociális modellprogramjai révén a szegregátumok, leszakadt települések felzárkóztatása területén. A Jelenlét program a mélyszegénységgel érintett, gettósodott területeken kíván hiánypótló szolgáltatásokat nyújtani azoknak a rászorulóknak, akiknek túlnyomó többsége a nem megfelelő lakhatás mellett súlyos munkavállalási és megélhetési gondokkal, sok esetben etnikai kirekesztéssel is küzd.
Alapvető célkitűzés a képessé tevés. Olyan komplex programok megvalósítása, amelyek a felmerülő szociális problémákra fókuszálnak, és ad hoc lépések helyett hosszú távú, fenntartható megoldást jelentenek. Tevékenységünk alapja az aktív, állandó szociális munka a célterületen, a célcsoport lehetőségekhez mért legteljesebb bevonása a munkafolyamatokba.
A projekt célja, hogy a helyi társadalom életében fennálló problémák feltárásával, a helyi szükségletekre reagáló innovatív megoldások adaptálásával járuljon hozzá az adott térségben jellemző problémák megoldásához, a lakosság társadalmi helyzetéből és a területi jellemzőkből eredő hátrányainak kompenzálásához.
A három kiválasztott település az ország leghátrányosabb helyzetű települései tartozik.

Szeretettel várjuk önkéntesek jelentkezését

Szeretettel várjuk azon fiatal és kevésbé fiatal önkénteskedni vágyó, tenni akaró empatikus, és a  megszerzett tudását életszerű helyzetekbe áthelyezni képes szakemberek, illetve vállalkozó kedvű laikus személyek jelenkezését, akik megértéssel, szeretettel és értő figyelemmel tudnak odafordulni a nehezebb életkörülményekhez szokott embertársainkhoz.  

A Jelenlét program kiterjesztése három településre - EFOP-5.2.4-17-2017-00012
Máltai Szeretetszolgálat

Intézményi adatlap

IRSZ: 1125
Település: Budapest
Cím: Szarvas Gábor út 58/60.
Telefonszám:: +36305803038
E-mail: nyiri.noemi@maltai.hu