A Regionális és Várospolitikai Főigazgatóság által 2008 óta megrendezett RegioStars versenyen, „Szociális és befogadó Európa” kategóriában jutott a legjobbak közé a Máltai Szeretetszolgálat Naszlady Attila Egészségfejlesztési Programja. A program telemedicina ellátáson alapuló hibrid orvosi ellátást visz a leghátrányosabb helyzetű térségekbe: modern műszerekkel és videoplatformon zajló rendelésekkel nyújt egészségügyi ellátást a legszegényebbeknek, illetve a bicskei Egészségügyi és Logisztikai Központ révén a rászorulók személyre szabott gyógyszerellátását és gyors laborvizsgálatait teszi lehetővé.

A NAEP-projekt most a RegioStars2024 közönségdíját is elnyerheti. Szavazni október 9-ig lehet a RegioStars2024 hivatalos honlapján:

https://ec.europa.eu/regional_policy/projects/regio-stars-awards_en

Aki szavazatával a Máltai fejlesztést támogatná, görgessen a „Hungary – Health development program” címkéhez, és kattintson a „Vote for this project” feliratra. A győzteseket a RegioStars díjátadó ünnepségén, október 9-én hirdetik ki a Brüsszelben rendezett 22. Európai Régiók és Városok Európai Hete keretében.

A Naszlady Attila Egészségfejlesztési Program Európai Uniós forrásból, a Széchenyi 2020 program keretében, az Európai Regionális Fejlesztési Alap és az Európai Szociális Alap támogatásával valósult meg. Az EFOP-2.2.24-22-2022-00002 számú Naszlady Attila Egészségfejlesztési Program beruházási komponense 8,3 milliárd forintból, amelyet 1,1 milliárd millió forinttal egészített ki az EFOP-1.8.24-22-2022-00002 számú humánerőforrás fejlesztés komponens.