A Fővárosi Állat- és Növénykertben helyi kísérőjük, Huszár György kalauzolta gyerekeket az állatsereglet között, miközben izgalmas történeteket mesélt a lakókról. Tiszteletükre még az oroszlán is hangos ordítással felbődült. Aztán Andresz Matyi, az ifjú „hüllőszakértő” folytatta a vezetést, lelkesen mesélt többek között Samuról, a 75 éves aligátorról, majd egy teknőst is látványosan a gondozásába vett. Természetesen a fókashow és a kisállat-simogató örvendett a legnagyobb népszerűségnek, és persze a játszótér sem maradhatott ki az állatos kalandok közül.

Madártávlatos budapesti panoráma? – a bátrabb jelentkezők az óriáskerékből csodálták meg a nevezetes épületeket, látványosságokat. Egyes fülkék kezdeti hangos sikoltozásait a „Még egy kört!” harsogása váltotta fel.

A kalandozások végén mindenkinek jólesett a hűsítő fagyi a nyári melegben. Csekély meglepetéssel ajándékozták meg a gyerekeket, ezek közül a kitűzők nagy tetszést arattak és gyorsan fel is kerültek a pólókra.

Hálás köszönettel tartoznak az adományozóknak, a Lukács és Tamás Kft.-nek, a Schulcz Optikának, a kedvezményes gombócokért a Széchenyi Fagyizónak, a szállításért a KOCSI 2000 Bt.-nek, a FERRIS WHEEL Kft.-nek az óriáskerekezésért, valamint az állatkerti kalauzainknak, Huszár Györgynek és Andresz Matyinak. Jár még a köszönet Fanninak és Tominak is, a Máltai KMR-koordinátoroknak a kitűzők gyártásáért. Mindezen emberek odaadó szeretete és támogatása nélkül nem tudták volna ennyi élményt, örömöt, boldogságot és mosolyt ajándékozni a gyermekeknek.