Szeretettel várjuk jelentkezésedet, ha úgy érzed, hogy képes vagy otthonod és szíved megnyitni a rászoruló gyermekek előtt. Olyan elhivatott nevelőszülőket keresünk, akik számára a gyermekek érdeke, boldogsága és fejlődése elsődleges fontosságú.

 

Miért érdemes ennek nekivágni?

  • Egy szerető és támogató otthonban a gyermekek megtapasztalhatják a biztonságot, amelyre szükségük van ahhoz, hogy egészségesen fejlődjenek és boldog felnőttekké váljanak.
  • Sok gyermek érkezik hozzánk súlyos lelki sérülésekkel. Nevelőszülőként segíthetsz nekik feldolgozni ezeket a traumákat, és újra megtalálni az élet örömeit.
  • Nevelőszülőként nemcsak te adsz, hanem te is több leszel. A gyermekekkel töltött idő és az őszinte szeretet mindennél többet ér. Az általad nyújtott gondoskodás és figyelem maradandó értéket teremt mindkettőtök számára.
  • Nem leszel egyedül. Folyamatos szakmai támogatást biztosítunk, hogy a legjobbat nyújthasd a rád bízott gyermekek számára. A gyermekek egyéni szükségleteire reagálva igyekszünk minden segítséget megadni neked.

 

Mi kik vagyunk?

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Nevelőszülői Hálózata több évtizedes tapasztalattal és elkötelezettséggel segíti a rászoruló gyermekeket és családokat. A nevelőszülőkkel folytatott munkánk során a partnerség és a bizalom a legfőbb érték.

Célunk, hogy minden gyermek számára megteremtsük azt a szeretetteljes és gondoskodó környezetet, amelyben biztonságban érezhetik magukat. Számunkra a gyermekek érdekei állnak az első helyen, és ebben a szellemben dolgozunk mindennap. Szakmai munkánk során kiemelten fontos, hogy a gyermekek szükségleteire reagálva a lehető legtöbb támogatást megadjuk a nevelőszülőknek, hogy ők a legjobb gondoskodást nyújthassák.   

 

Ki lehet nevelőszülő?

Nevelőszülő az a személy lehet, aki:

  • 24. életévét betöltötte,
  • nem áll cselekvőképességet érintő gondnokság és támogatott döntéshozatal hatálya alatt,
  • büntetlen előéletű,
  • a gondozásába helyezett gyermeknél legalább tizennyolc, de legfeljebb ötven évvel idősebb,
  • személyisége, egészségi állapota és körülményei alapján alkalmas a nála elhelyezett gyermek kiegyensúlyozott fejlődésének biztosítására és a családjába történő visszakerülésének vagy örökbefogadásának támogatására, valamint a gyermek, fiatal felnőtt életkori szükségleteiből adódó feladatoknak az ellátására,
  •  megfelel a nevelőszülői foglalkoztatási jogviszony egyes kérdéseit szabályozó kormányrendeletben meghatározott képesítési előírásoknak.

 

Hogyan jelentkezhetsz?

Ha úgy érzed, hogy képes vagy szeretetet és stabilitást nyújtani egy gyermeknek, várjuk jelentkezésedet!

További információkért vedd fel velünk a kapcsolatot az alábbi elérhetőségeken:

Telefon: Szombathelyi Laura 06302225673, Horváth Ádám 06306941038

Email: maltai.csaladokhaza@maltai.hu