Melyek a nemzetközi fejlesztésfinanszírozás legnagyobb kihívásai? Milyen megközelítések érvényesülnek a humanitárius segélyezésben? Milyen krízisekkel szembesülünk és milyen lépésekre volna szükség olyan válságövezetekben, mint például a Száhel-övezet? Velünk vagy melletünk élnek-e az új évezredben érkezett menekültek? Ilyen és ezekhez hasonló kérdésekre keresik a választ A nemzetközi fejlesztés napjainkban - Segélyezés és együttműködés a Globális Dél országaiban című kiadvány szerzői. A Máltai Tanulmányok legújabb, 2024/2. számát három társszerző közreműködésével, kerekasztal-beszélgetésen mutatják be június 27-én. 

A kerekasztal-beszélgetés vendégei:
- Dr. Kiss Judit, egyetemi tanár, az MTA doktora (IBS, MTA KRTK)
- Prof. dr. Tarrósy István egyetemi tanár, igazgató (Pécsi Tudományegyetem Afrika Kutatóközpont
- Dr. habil. Csicsmann László egyetemi tanár (Budapesti Corvinus Egyetem)
Moderátor: Solymári Dániel, a Máltai Tanulmányok főszerkesztője, a Máltai Szeretetszolgálat nemzetközi kapcsolatokért felelős vezetője

Dátum: 2024. június 27. (csütörtök), időpont: 17:00 – 19:00
Helyszín: 1011 Budapest, Bem rkp. 28., a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Országos Központjának nagyelőadója (refektórium)

A szervezők a kerekasztalt követően egy borkóstolóval egybekötött kötetlen találkozóra invitálnak az előadókkal és a lap munkatársaival. 

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, regisztrálni ide kattinva lehet. A 2024/2 lapszámról szóló recenzió itt érhető el