Fogyatékkal élők, idős emberek ellátását végző intézmények, Bárka-otthonok és nemzetközi ifjúságképző központokban vállalhatnak egyéves szolgálatot azok a 18-30 év közötti magyar fiatalok, akik jelentkeznek a Máltai Szeretetszolgálat nemzetközi önkéntesprogramjába a 2024/2025-ös évre. A fogagóintézmények szállást, teljes ellátást és költőpénzt biztosítanak, a nyelvtudás nem feltétel, de előny. Az önkéntes szolgálatot a legtöbb esetben szeptember 1-től lehet elkezdeni, azonban a kiutazásra már augusztusban sor kerül, mert nyelvoktatással egybekötött felkészítő tréningeken vesznek részt a fiatalok.

A jelentkezési határidő: 2024. február 15. A jelentkezés feltétele a 18-30 év közötti életkor, menete:

• az ONLINE JELENTKEZÉSI LAP kitöltése (itt az önéletrajzot és a motivációs levelet is fel kell tölteni): https://forms.gle/Fz9LHzefjKTHskJa6
• önéletrajz magyarul és németül, illetve franciául - max. 1 A/4-es oldal
• motivációs levél magyarul és németül, illetve franciául - max. 1 A/4-s oldal

Az online jelentkezési lap kitöltésével a pályázó elfogadja a Máltai Szeretetszolgálat adatkezelési szabályzatát, és hozzájárul a pályázat lebonyolítása érdekében szükséges személyes adatok kezeléséhez.

A pályázat beérkezését követően a jelentkezők személyes vagy online találkozás keretében részletes tájékoztatást kapnak a fogadóintézményekről és az önkéntes szolgálat feladatairól. A megfelelő fogadóintézményt közös megbeszélés során választják ki. Ezután további dokumentumokat kell majd benyújtani:


• ajánlást egy közösségtől, intézménytől magyarul (iskola, cserkészcsapat, egyházi közösség stb.) valamint németül vagy franciául
• 1 db igazolványképet (jpg fájlban megküldve)
• erkölcsi bizonyítványt (online beszerezhető)
• egészségi alkalmassági igazolást (egyszerű háziorvosi igazolás)

Akik olyan intézményt választanak, ahol ez előírás, azok számára a Hepatitis A/B és/vagy a koronavírus elleni oltás felvétele szükséges.

A kiválasztási folyamat során a szervezők minden pályázóval személyesen találkoznak, lehetőséget adva a külföldi partner alapos megismerésére is a végleges döntés meghozatalához.

A pályázattal kapcsolatos kommunikáció kizárólag elektronikusan történhet. A kérdéseket a jelentkezem.onkentesnek.kulfoldre@maltai.hu címre lehet megküldeni.