A negyedik DoingGood - CSR Award díjait január 16-án este a La Vida DUNA Rendezvényházban adták át. A társadalmi felelősségvállalás népszerűsítését célzó verseny shortlistjére 27 pályaművet juttatott be a zsűri, a díjazottak pedig ezen kiváló kezdeményezések nevezői, készítői közül kerültek ki. Az Universum 8, valamint a Carbon Group által nevezett kamionszínpad-koncert és annak üzenete az Értékmentő, értékátadó tevékenységek elnevezésű kategóriában aratott győzelmet, majd a DoingGood - CSR Award fődíjasának is kihirdették.

Július 6-án a Zsolnay Fényfesztivál nyitó estéjén a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Szimfónia programjában tanuló gyerekek adtak koncertet az együttműködés és az együtt haladás jelképeként az egy estére a WSZL hazánkban egyedülálló módon átalakított Volvo kamionján Pécsett. Az összefogás célja, hogy minél többen megismerjék az idén tízéves Máltai Szimfónia programot és a nehéz helyzetben élő gyerekekből álló zenekart, ezzel is támogassák a társadalmi beilleszkedés és felzárkózás ügyét.

A koncert egyúttal azt az együttműködést is szimbolizálta, mellyel a karitatív szervezet és partnerei a mindennapok során együtt dolgoznak a rászoruló emberekért. A WSZL 2022 óta szállítja a Szeretetszolgálat adományait belföldön és külföldön egyaránt. Vittek már segélyt többek között a háború elől menekülők ellátására Ukrajnába és a földrengés okozta katasztrófa után Törökországba is. A logisztikai vállalat flottájában dolgozó Volvo szerelvény, mely a koncert idejére Varga Vince tervei alapján, Szondi György világítástervező közreműködésével, a Retextil anyagaival kiegészítve alakult át pop-up színpaddá, több mint egy éve a Máltai Szeretetszolgálatot megjelenítő grafikával ellátott ponyvával szállítja az adományokat. Az Örömzene öt tengelyen elnevezésű koncerten a közönség megismerkedhetett a felzárkózó településről érkezett fiatalokkal, akik a magyar és cigány népzenék mellett klasszikus zenei műveket is előadtak.

Az Universum 8 és a Carbon Group által az együttműködésről és a koncertről készült riportfilm átadja a gyerekek és tanáraik alkotta közösség hangulatát, bepillantást enged a fellépésre való felkészülésbe, és bemutatja, honnan érkeztek a gyerekek a több száz fős közönség előtt zajló eseményre, kik ők és mit jelent számukra a Máltai Szimfónia zenei esélyteremtő program.

Gratulálunk az Örömzene öt tengelyen - Guruló Szimfónia fiatal művészeinek, alkotóinak és támogatóinak, és köszönjük, hogy együtt adhattunk hangot a befogadás és együttműködés fontosságának:

Máltai Szimfónia fiatal zenészei és tanárai

Látvány: Varga Vince

Fénytervezés: Szondi György

Textilek: Thiesz Angéla (Retextil)

Főtámogatók: WSZL; Waberer’s; Volvo Trucks

Produkciós támogató: Universum 8

Kreatív partner: Carbon Group

Hangtechnika: Renegát X

Helyszín: Zsolnay Fényfesztivál

 

A díjátadó részletei és a további díjazottak itt találhatók.

Az eseményről itt olvashatók részletek, az Universum8 riportfilmje pedig alább tekinthető meg: