212 általános iskola csatlakozott a nyolcadik éve megrendezett MosolyManók akcióhoz, és több mint 10 ezer karácsonyi ajándékcsomagot készítettek a tanulók rászoruló társaiknak. A tárgyi adományok mellett az adomanyozz.hu oldalon keresztül 280 ezer forintot ajánlottak fel jó szándékú támogatók, mely összegből a rászoruló családokat segíti karácsonykor a Máltai Szeretetszolgálat. A legtöbb csomagot idén a budapesti Kelenvölgyi Általános Iskola gyűjtötte, összesen 219 dobozt. A MosolyManók akció nyolc éve során közel 80 ezer gyermeknek varázsoltak mosolyt az arcára ajándékozó társaik.

A PontVelem Okos Programban is résztvevő iskolák tanárai elmondták, több osztályban már az év folyamán készültek a gyerekek a karácsonyi akcióra, és a GyűjtsVelem programban összeszedett pontjaikból új, értékes játékokat és eszközöket vásároltak a weboldalon, és ezeket ajánlották fel a rászoruló gyerekeknek karácsonyi ajándékként. Az iskolák egy részében tanóra keretében készítették el a csomagokat, és beszélgettek a jótékonyságról, az önkéntességről, a segítségnyújtásról.

A csomagokat a Máltai Szeretetszolgálat még karácsony előtt átadja a legszegényebb településeken élő gyerekeknek, a nehéz helyzetben élő családoknak és olyan gyerekeknek, akik az év folyamán kapcsolatban álltak a szervezettel. Emellett jut az adományokból a Szeretetszolgálat társszervezetein keresztül iskolákba, tanodákba és családok átmeneti otthonába is.

A szervezők azt kérték a gyerekektől, hogy új vagy általuk már nem használt, de jó állapotú játékokat ajánljanak fel a náluk nehezebb helyzetben élő kortársaiknak. Az adományozók többsége ebben az évben is követte az iránymutatást, és minőségi ajándékokkal lepte meg a gyerekeket.

A MosolyManók akciót a PontVelem Okos Program, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a GLS Hungary nyolcadik éve közösen szervezi, a Belügyminisztérium Köznevelésért Felelős Államtitkársága támogatásával.

Az ajándékcsomagokat Budapesten a szervezők elsőként a Szeretetszolgálat Zemplén utcai játszóterén adták át a gyerekeknek.

Az ajéndékátadás képekben a galériára kattintva