320 általános iskola csatlakozott idén a MosolyManók akcióhoz, és több mint 11 ezer karácsonyi ajándékcsomagot készítettek a tanulók rászoruló társaiknak a PontVelem Okos Program, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a GLS Hungary közös felhívására, melyet ez évben is az Belügyminisztérium Köznevelésért Felelős Államtitkársága támogatott és az Origo.hu médiapartnerként népszerűsített.

Az idén hetedik éve megrendezett karácsonyi MosolyManók akcióban november 2. és december 8. között összesen több mint 11 ezer darab cipősdoboz méretű adománycsomag érkezett a karitatív szervezet raktárába a GLS logisztikai vállalat közreműködésével. A MosolyManók akció elmúlt hét éve során közel 70 ezer gyermeknek varázsoltak mosolyt az arcára ajándékozó társaik.

A csomagokat a Máltai Szeretetszolgálat még karácsony előtt átadja a legszegényebb településeken élő gyerekeknek, a miatt nehéz helyzetben élő családoknak és olyan gyerekeknek, akik az év folyamán kapcsolatban álltak a szervezettel. Emellett jut az adományokból a Szeretetszolgálat társszervezetein keresztül iskolákba, tanodákba és családok átmeneti otthonába is.

A szervezők azt kérték a gyerekektől, hogy új vagy általuk már nem használt, de jó állapotú játékokat ajánljanak fel a náluk nehezebb helyzetben élő kortársaiknak. A Pont Velem Okos Programban is résztvevő iskolák tanárai elmondták, több osztályban már az év folyamán készültek a gyerekek a karácsonyi akcióra, és a Gyűjts velem programban összeszedett pontjaikból új, értékes játékokat és eszközöket vásároltak a weboldalon és ezeket ajánlották fel a rászoruló gyerekeknek karácsonyi ajándékként.

Az első MosolyManók ajándékcsomagokat a PontVelem Okos Program, a Máltai Szeretetszolgálat és a GLS munkatársai a Szeretetszolgálat Zemplén utcai játszóterén adták át húsz kisgyermeknek.