Fellelhető-e a bizalom a minket körülvevő világban, és ha igen, akkor mely szinteken? Készek vagyunk-e a mai, minket körülvevő világ válságai közepette egymás terhének hordozására? A társadalmi bizalomról szól a Máltai Tanulmányok ötödik évfolyamának harmadik, Társadalom, bizalom, összefogás – Egymás terhét hordozva című lapszáma. A kiadványban megjelent esszék, elemzések többek között családpasztorációs megközelítésben, az orosz-ukrán háború által előtérbe került államközi viszonyok kérdése felől, vagy épp a társadalmi kapcsolatok és a technológiai készségek változásainak összefüggésében vizsgálják a társadalmi bizalom témakörét.

A Máltai Tanulmányok 2023/3. száma online formában – akadálymentesen – már olvasható, rövidesen a nyomtatott példányok is elérhetők lesznek ingyenesen az Írók Boltjában és a Szent István Társulat boltjaiban. 

A Társadalom, bizalom, összefogás – Egymás terhét hordozva című lapszámot kerekasztal-beszélgetéssel egybekötött bemutatón ismertetik október 19-én 17.00-18.30 között a Máltai Szeretetszolgálat Országos Központjában (1011, Bem rakpart 28.). A kerekasztal-beszélgetés moderátora Solymári Dániel, a Máltai Tanulmányok  főszerkesztője lesz, aki a lapszám három szerzőjével, Csizmadia Ervin politológussal, a Méltányosság Politikaelemző Központ vezetőjével, Kiss Gáborral, a Kalocsa–kecskeméti Érseki Bíróság bírójával és Maszlag Fanni szociológussal beszélget.

A lapszámbemutatón a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, jelentkezni az alábbi űrlapot kitöltve lehet. 

Az eseményt online a Máltai Szeretetszolgálat honlapján és youtube-csatornáján lehet majd követni.