Második alkalommal működött együtt a Máltai Szeretetszolgálat Közép-Magyarországi Régiója és a Citibank azzal a céllal, hogy örömöt szerezzenek a rászoruló gyerekeknek, s egyúttal az olvasást is népszerűsítésék. Először 2022 augusztusában gyűjtöttek könyveket a bank munkatársai a szeretetszolgálat gödöllői, gödi, perbáli, tököli és budapesti intézményeiből kapott kívánságok alapján, idén pedig a Máltai Családok Háza Nevelőszülői Hálózat gyermekei kérhettek egy-egy könyvet tetszésük szerint. 

A mostani gyűjtést követően a Citibank által felajánlott száz könyvet a Máltai Szeretetszolgálat Közép-Magyarországi Régiója ugyanennyivel toldotta meg, így idén szeptemberben több mint kétszáz, nevelőszülőknél élő gyermek lapozhatja fel a számára legkedvesebb történetet.

A könyveket a Citibank Citi Women’s Network közösségének képviselői, Rozsnyói Krisztina és Schauschitz Adolf adták át Szombathelyi Laurának, a Máltai Szeretetszolgálat Családok Háza Integrált Intézmény vezetőjének szeptember 8-án a Máltai Szeretetszolgálat Bem rakparti országos központjában. 

"Hiszünk abban, hogy az új gondolatok és ötletek megszületéséhez elengedhetetlen a nyitottság és a kíváncsiság, amit az olvasás öröme fejleszthet és ez hozzájárulhat az élethosszig tartó tanulás igényének kialakulásához. A tájékozottság ugyancsak elengedhetetlen ahhoz, hogy készen álljunk szembenézni az egyre erősődő, egymással összefüggő válságokkal - a hatalmas egyenlőtlenségektől a klímaváltozásig. Mindemellett az olvasás, mint kikapcsolódás segíti a mentális egészség megőrzését és megerősítését is. Éppen ezért az idén már második alkalommal rendeztük meg könyvgyűjtő kampányunkat kollégáink körében, melynek célja az olvasás népszerűsítése mellett az volt, hogy olyan nehéz anyagi körülmények között élő anyukákat és gyermekeiket támogassunk, örvendeztessünk meg egy-egy könyv olvasásának élményével, akik számára azok megvásárlása nehézséget okoz" - írták a kezdeményezésről a Citibank hivatalos közleményében.

Képek: Kovács Bence