Jótékony civil szervezetek állnak évek óta a Rábatótfalui Piknik nemes ügye mögött, Németh Erika szervező segítségével együttérző és tevékeny közösségek biztosítottak ezúttal is maradandó élményeket az idei látogatóknak, valamint az ivánci intézmény valamennyi ellátottja részesült a pikniket szervezők ajándékaiból és felajánlott adományaiból. 
Délelőtt a vendéglátók szeretetteljes kalauzolása nyomán a TimeTourist-Időutazó Múzeumban izgalmas fejtörőkön, találós kérdéseken és feladatokon keresztül elevenedett meg Szentgotthárd története. A következő állomás a szentgotthárdi Nagyboldogasszony templom volt, ahol Lang Márk sekrestyeigazgató mutatta be a fiataloknak a templomot és annak történetét. Hrabovszky-Orth Katinka, a Pannon Kapu Kulturális Egyesület elnökének meghívására a város színházába is ellátogattak az intézmény lakói, ahol betekintést nyertek a színház különleges atmoszférájába és annak kulisszatitkaiba, a látogatók közül Horváth Renáta még egy kis dallamot is eljátszott a színpadon álló zongorán. 
A pikniken a gyümölcskoktélok frissítő ízei és a barokk park árnyat adó fái alatti séta tovább színesítette a programokat. A szentgotthárdi élmények után Rábatótfalu kultúrházában Bodorkós Imre, Szentgotthárd plébánosa köszöntötte a csoportot, majd közös imádság és asztali áldás után fogyasztották el az ebédet, és tortával ünnepelték a tevékeny szeretetből született pikniknapot. 
Az élőzenés bálon Richie Domján „húzta” a talpalávalót, a bulihangulatot tovább fokozta a nagylelkű felajánlásokból a tombolasorsolás, ahol mindenki nyert meglepetésekkel teli vadonatúj táskát, amelyben édesség, tisztálkodási szer, személyre szabott ajándék lapult. A meghívott résztvevők sem érkeztek üres kézzel, az ivánci intézmény kézműves műhelyében kézzel és szívből készült termékekkel kedveskedtek a vendéglátóknak. A „tökéletes nap” lezárása a fogyatékossággal élő csoport előadása volt, ahol a szervezőkkel közösen énekelték: „A szeretet nem fogy el sosem, a szeretet átvisz az életen”. A meglepetések sorára a fénylő pontot pedig az adományok mellett az ajándékba kapott ékszerek tették, amelyektől különlegesen csillogóvá is vált az ivánci Gondviselés Háza fogyatékossággal élő lakói számára a nyárvégi napsütéses vasárnap.