Révai Krisztina a pályázatra egy, a képen láthatóhoz hasonló, számítógép-alaplapból kivágott, áramkörökkel díszített, polírozott felületű, szív alakú medált nyújtott be. Az elismerés azonban a teljes termékcsaládnak szól; a pécsi Rekreáció műhelyben többek között fülbevalókat, karkötőket, gyűrűket, nyakláncokat, de képkereteket is készítenek.

A díjat a Máltai Szeretetszolgálat rehabilitációs mentora április 15-én Egerben, a Kézművesség 1000 éve és jövője a Kárpát-medencében rendezvény sorozathoz kapcsolódó ünnepségen vette át. Az alkotás a többi díjazott termék mellett május 7-ig megtekinthető a Kepes György Nemzetközi Művészeti Központban.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által meghirdetett 2023. évi Magyar Kézműves Remek pályázaton első alkalommal került kiosztásra a Magyar Kézműves Innovatív Remek, melyet négy olyan minőségi kézműves terméknek ítélt meg a zsűri, amely jelentős innovatív értékkel bír, elkészítésükhöz alkalmazott technikák és a megvalósításuk magas színvonalúak és ötvöződnek bennük a kézműves hagyományok és a 21. század adta lehetőségek.

Révai Krisztina 2015 óta készít ékszereket REkreáció márkanévvel a Máltai Szeretetszolgálat Pécsett működő üzemének munkatársaként, szétszerelt számítógépek alaplapjaiból, az üzemben dolgozó megváltozott munkaképességű munkatársaival. Munkája nem először kap elismerést: 2020-ban egy különleges mandzsettagombbal első díjat nyert az Innovációs és Technológiai Minisztérium Legyünk kreatívak hulladékból című ötletpályázatán.

A díjazott termékcsalád ékszerei bárki számára megvásárolhatók, akár online is. A REkreáció webshopja ezen a linken érhető el. Minden újrahasznosított REkreáció ékszer jótékonysági termék, az ezekből származó bevételt a megváltozott munkaképességű kollégák munkahelyének fenntartására fordítják.

Három évvel ezelőtti riportunk a Máltai Szeretetszolgálat pécsi REkreáció műhelyéről itt olvasható: Az ékszer, ami mosolyra késztet.