Mit tudunk a roma emberekről, és mit tehetünk velük együtt értük? A Máltai Tanulmányok idei második számában a magyarországi romákról szóló tudományos értekezések, történelmüket bemutató tanulmányok, a terepen szerzett tapasztalok leírásai és személyes történetek olvashatók. A lapszám nyilvános bemutatóján a cigányság helyzetéről, a felzárkózásukat segítő törekvésekről, az egyházak, a civil szervezetek és az állam ebben vállalt szerepéről beszélget Vecsei Miklós felzárkózásért felelős miniszterelnöki biztos, máltai alelnök vendégeivel, Fabiny Tamás evangélikus püspökkel, Kállai Ernő társadalomkutatóval és Binder Mátyás történésszel.

A lapszámbemutató beszélgetés nyilvános, a részvétel regisztrációhoz kötött. Regisztrálni itt lehet: https://forms.gle/5jkdUnQStLHxVxuk7

Az esemény időpontja: 2022. szeptember 20. (kedd) 17 óra

Helyszín: 1011 Budapest, Bem rakpart 28. (a Batthyány téri Máltai központ), az épület földszinti refektóriuma

A Máltai Tanulmányok a Magyar Máltai Szeretetszolgálat társadalomtudományokkal foglalkozó, szaklektorált folyóirata, mely többek között a pszichológia, a szociológia, a szociálpolitika, a társadalomföldrajz, a pedagógia, a teológia, a történettudomány, a nevelés és a nemzetközi segélyezés területéről közöl tanulmányokat. A folyóirat nyomtatott lapszámai a maltaitanulmanyok@maltai.hu címen igényelhetők, a legújabb lapszám írásai pedig online olvashatók a https://maltaitanulmanyok.hu oldalon.