A XII. kerületben, a Zugligeti úton ősfás kertben található medencével és szaunával ellátott ingatlan hét szobából áll, tíz fő elhelyezésére szolgál, a lakhatási kiadások pedig a rezsi és fenntartási költség megtérítéséből állnak. Házasok, tartós párkapcsolatban lévők is pályázhatnak, erre három szoba áll rendelkezésre. Az Alapítvány nem pusztán szobabérlést kínál, hanem lehetőséget arra, hogy az új lakó egy együttműködő lakóközösséghez tartozzon. Céljuk, hogy az otthonuktól távol lévő fiatalok magas minőségű körülmények közé jussanak.

A jelentkezéshez csatolni kell a személyes adatokat igazoló dokumentumok mellett fényképes önéletrajzot, meg kell jelölni a jelenlegi munkahelyet, valamint élethelyzetének rövid bemutatását, illetve elképzelését a közösségi formában való együttélésről. Előnyt jelent, ha a pályázó az egyetemi évei alatt végzett kutatómunkát, vagy önkénteskedett tudományos, szociális vagy egészségügyi szervezetnél. A pályázat részletes feltételei, valamint a jelentkezés menete pontosan megtalálható az Alapítvány oldalán: https://biroalapitvany.weebly.com/

Augusztus 15-ig várják azok jelentkezését, akik szívesen vállalják, hogy közösségben élnek, hogy lakótársaikkal osztoznak örömökben, nehézségekben és a feladatokban is lakótársaikkal. A kisközösséget ez esetben kibővített családként értelmezve, amelynek tagjai ismerik és támogatják egymást, szívesen töltenek együtt időt a mindennapokban és a szabad idejükben.

Az  In Memoriam Dr. Biró Éva Alapítványról és a pályázatról bővebben az alább oldalakon tájékozódhatnak:

Honlap: https://biroalapitvany.weebly.com/

Facebook: https://www.facebook.com/biroalapitvany/

Videó: https://youtu.be/9TFbgSqPYZ8

Pályázat elbírálásának módja:

Írásos jelentkezés és személyes meghallgatás alapján dönt a Kuratórium.

Személyes meghallgatás időpontja: 2022. augusztus 17-18. előzetes egyeztetés alapján

Pályázat elbírálásának határideje: 2022. augusztus 25.