A vállalat az Ukrajnában zajló háború kitörését követően azonnal 0,5 millió dollárt, mintegy 162 millió forintot különített el az Ukrajnából érkező menekültek, a háborútól szenvedők és a kárpátaljai magyarság megsegítésére.
Ebből a pénzügyi keretből támogatta a vállalat a Magyar Máltai Szeretetszolgálat megfeszített munkáját 24 300 000 forinttal. A támogatásból a szervezet alapvető élelmiszereket, higiéniai termékeket vásárol, valamint a menekülők határközeli elsődleges fogadását végző segítségpontok felszereltségét javítja. Emellett a hosszabb távon Magyarországon maradó családok beilleszkedését segítő programokra fordítja a Szeretetszolgálat. 
A karitatív partnerek, kórházak és helyi önkormányzatok jelentős pénzbeli támogatása mellett a vállalat munkavállalói személyesen is kiveszik a részüket a menekültek megsegítéséből, ellátásából, szállításából, elszállásolásából. Önkéntesen végzett munkájukhoz a Philip Morris Magyarország fizetett távollétet biztosít számukra.
A PMI számára a háború kitörésekor azonnali prioritást jelentett több mint ezer ukrajnai munkavállalójának és családtagjaiknak biztonsága is. A vállalat továbbra is fizeti minden alkalmazottjának bérét, és már közel 1000 munkavállalót menekített ki a háborúból, biztosítva utazásukat és ellátásukat. A továbbra is Ukrajnában tartózkodó munkatársak – többek között a Philip Morris Magyarország révén – közvetlen rendkívüli segélyben (alapvető élelmiszerek, higiénés termékek, ruházat, gyógyszerek) részesülnek. A PMI létrehozott egy 24 órás telefonos segélyközpontot is, amelyen keresztül az ukrajnai munkavállalóknak nyújt támogatást (kimenekítés, költöztetés, személyek keresése).
A PMI eddig mintegy 10 millió dollárt költött közvetlenül az ukrajnai háború következményei miatt rászorulóvá vált emberek és menekültek megsegítésére. Ezen felül a PMI munkavállalói globális szinten 440 000 dollár pénzbeli adományt ajánlottak fel erre a célra.