Október végén hirdette meg saját munkatársai körében a MKK Magyar Követeléskezelő Zrt. a #nemluxustáska akció mintájára zajló gyűjtést, melynek eredményeképpen 36 darab alapvető női higiéniás termékekkel megtöltött táskát juttattak el novemberben a Magyar Máltai Szeretetszolgálat országos központjába. A felajánlók szándéka az volt, hogy az adományok kistelepülésekre és olyan otthonokba kerüljenek, ahol azokra a legnagyobb szükség van.


A Máltai Szeretetszolgálat munkatársai Tarnazsadányba, Noszvajra és Egerbe vitték el a táskákat, ahol azokat még az adventi időszakban kiosztják. Az első táskákat egyedülálló édesanyák, az Egri Norma Alapítvány Egyszülős Klubjának tagjai kapták, akik a máltai munkatársakkal folyamatosan kapcsolatban vannak. Az átadáskor több egyedülálló édesanya elmondta, számukra mindig a gyerekek állnak az első helyen. Arra törekednek, hogy nekik mindent megteremtsenek, és csak azután gondolhatnak saját magukra. Ezek a táskák nem csak azért jelentenek segítséget nekik, mert a benne található termékekre egy ideig nem kell költeniük, de azért is, mert így magukra is fordíthatnak egy kis figyelmet.

Egy édesanya azt mondta, miután kipakolt a táskából: ez igazi szeretet ajándékba. 

Jutott táska az egri Családok Átmeneti Otthonában élő lányoknak és anyukáknak is, akik azt hangsúlyozták, a hasznos termékek mellett azért örülnek az ajándéknak, mert a táskák azt jelentik, hogy távolról valaki gondolt rájuk az ünnepek előtt. 

Demjén Klára, a Máltai Szeretetszolgálat egri munkatársa adta át a táskákat Nyitrai Margit noszvaji védőnőnek, hogy vigye el a rászoruló anyukáknak

Noszvajon a védőnő közreműködésével jutottak el a táskák a nehéz körülmények között élő kisgyermekes édesanyákhoz. A női termékeket tartalmazó táskák mellett az anyukák egy-egy babadobozt is kaptak, melyek a csecsemők, kisgyermekek számára hasznos eszközöket tartalmaznak. A babadobozokat az egri Egyszülős Klub ajánlotta fel a kisbabás anyukáknak.
Tarnazsadányban a nők esélyeit támogató programok során adják át a táskákat olyan lányoknak és asszonyoknak, akik a munkaerőpiacon keresik a helyüket, továbbképzésekre és képességfejlesztő foglalkozásokra járnak a Máltai Szeretetszolgálat intézményébe.