„A világ lehet, hogy nem mindig biztonságos és igazságos. Emberek milliárdjait kínálja meg a sors nehéz helyzetekkel, s van úgy, hogy a remény Tarnazsadányban talál meg!" - így köszöntötte Novák Péter színész, énekes, a "Mindenki szívében van egy dallam" nagykövete a program Belügyminisztériumban tartott zárókoncertjén résztvevő vendégeket október 12-én.

A 199 településen, 3625 gyermeknek élményt adó program megmutatta, hogy mi minden lehet hangszer. Hogy papírból is lehet hegedűt készíteni és a villáskulccsal is lehet akár ritmust ütni, és nem kell hosszú évek alatt megszerzett zenetörténeti, zeneelméleti tudás, vagy régóta tartó ismeretség ahhoz, hogy a különböző helyről és élethelyzetekből, más-más zenei előképzettségű emberek együtt tudjanak zenélni.

A program első évének ünnepélyes lezárását október 12-én tartották a Belügyminisztériumban, ahol 70 gyermek lépett fel. A minisztérium színháztermében a gyerekeket Pintér Sándor belügyminiszter, Dr. Herczegh Anita asszony, a köztársasági elnök felesége, a Máltai Szeretetszolgálat jószolgálati nagykövete, Lévai Anikó asszony, a miniszterelnök felesége, Vecsei Miklós társadalmi felzárkózásért felelős miniszterelnöki biztos, Sztojka Attila kormánybiztos, Langerné Victor Katalin társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkár és hatvan meghívott vendég hallgatta meg.

A kistelepüléseken élő gyerekek a programban igazi élményt kapnak. Örömzenélnek. Egy összetartó közösség részévé válnak, ahol jó lenni, ahová jó tartozni. Átlépik és túlszárnyalják határaikat. Figyelnek egymásra, tanáraikra, önmagukra. Terveznek, álmokat szőnek, céljaik vannak. Megtapasztalják, milyen érzés, ha büszke rájuk valaki; az édesanyjuk, a tanáruk vagy az osztálytársuk.

A fellépő gyerekek felzárkózó településekről érkeztek: Cserdiből, Erkről, Értényből, Göncruszkáról, Kadarkútról, Mátraverebélyről, Monorról, Nyírmihálydiból, Pálmajorról, Tarnabodról, Tarnazsadányból és Tiszaburáról.