Több mint 400 ház teteje súlyosan megrongálódott a Baranya megyei Sellyén, ahol július 9-én este csapott le jégeső. A teniszlabda nagyságú jég a házak tetejét elverte, a viharos szél a bádogtetőket feltépte, a járműveket súlyosan megrongálta. 11 közintézmény, köztük az iskola és a műszaki átadás előtt álló új óvoda is megrongálódott, valamint 3 egyházi ingatlant is súlyosan érintett a jégverés.

Az első napokban 380 önkéntes és hivatásos katasztrófavédő dolgozott a helyszínen az elsődleges kárfelmérésben és a kárelhárítás első szakaszában. A Máltai Szeretetszolgálat Dél-Dunántúli tetőkommandója, vagyis ács és tetőfedő szakemberekből álló csapata szombat reggeltől végzi a katasztrófavédelmi szakemberekkel és önkéntesekkel együttműködve a tetők megtisztítását a törmeléktől, a házak fóliázását, valamint a kisebb cserepezési munkálatokat, a beázások megszüntetését. A tetőkommandó már dolgozott a környező településeken, ismerik az ott lakókat, ezért az onnan érkező önkénteseket hatékonyan tudták bevonni a segítő munkába. Emellett az önkéntes és hivatásos tűzoltók és katasztrófavédők élelmiszer és védőital ellátásáról gondoskodtak, valamint részt vesznek a cserépadományok kiosztásában. A Máltai Szeretetszolgálat 2011 óta van jelen Sellyén és a környéken, a viharkár után a helyi civil szervezetekkel és az önkormányzattal együtt kezdte meg a segítségnyújtást.


A viharban súlyos károkat szenvedett családok megsegítésére a Magyar Máltai Szeretetszolgálat gyűjtést hirdet.
Az építőanyag és pénzfelajánlások mellett ácsok, tetőfedők jelentkezését is várja a szervezet, akik vállalják, hogy szakemberként részt vesznek az újjáépítésben. Pénzbeli adományokat az adomanyozz.hu oldalon keresztül, vagy banki átutalással az 11784009-20200745 számlaszámon fogad a Szeretetszolgálat (közlemény: JÉGKÁR SELLYE 2021)