A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Fogadó Pszichoszociális Szolgálata szenvedélybetegek részére nyújt ellátást, de különös figyelmet fordítanak azokra a gyermekekre is, akik szüleik függőségét kell feldolgozzák. Segítő kiadványaik sora egy új könyvvel és egy társasjátékkal bővült.

A Gyerekszemmel a függőségről és a felépülésről című írás szerzője egy amerikai gyermektanácsadó, Jerry Moe, a kötetben különböző történetek találhatók, amelyek önbecsülésüket visszanyert gyermekek gyógyulásához vezető utat mutatják be. Frankó András, a Máltai Szeretetszolgálat szenvedélybetegeket segítő szolgálatának vezetője szerint a témával több mint harminc éve foglalkozó szakember annyira életszerűen és megérintő módon fogalmazza meg a történeteket, hogy olvasás közben szinte azt érezi az olvasó, ott van a gyermekek között. A könyv az érintett gyermekeket és szüleiket egyaránt megszólítja, kapható a nagyobb könyvesbolt-hálózatokban. További információk és linkek a vásárláshoz itt.

A Hogy folytatod? nevű kártyajátékot a Szeretetszolgálattal együttműködve fejlesztette ki Győri Zoltán társasjátékkészítő. A beszélgetésindító játék során a résztvevőknek befejezetlen mondatokat kell folytatni, segítve a megnyílást önmaguk és tásaik felé. Bárki számára ajánlott, a szülői alkoholizmus témaköre csak akkor kerül képbe, ha a 80 alapkártya mellé a külön jelöléssel ellátott további 30-at is bekeverik. Videós játékbemutató alább, megvásárolható 3450 forintért a gamewiz.hu vagy a tarsasnavigator.hu oldalon.

A kiadványokból befolyó összegeket a szenvedélybetegségekkel küzdők részére szóló programok fejlesztésére fordítják. További információk a kimondhato.hu oldalon.