A munkaerő kölcsönzésével, közvetítésével, toborzással foglalkozó cég évek óta együttműködő partnere és támogatója a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak. A két szervezet szakmai együttműködésnek köszönhetően több száz hátrányos helyzetű ember helyezkedett el a nyílt munkaerőpiacon. A Trenkwalder Recruitment Kft. a karácsonyi, partnereivel közös jótékonysági akciójában 2020-ban az egyik támogatandó célként a Máltai Szeretetszolgálat online munkatanácsadó programját jelölte meg. A gyűjtésbe bekapcsolódó vállalkozások 1 millió forint adományt ajánlottak fel a program működtetésére, ugyanakkor a munkaerőkölcsönző cég akciójának köszönhetően újabb munkáltatók ismerték meg a Máltai Szeretetszolgálat hiánypótló szolgáltatását.

A munkatanacsadas.maltai.hu oldalt a munkaerőpiacon nem keresett emberek, illetve a válság miatt reményüket veszített álláskeresők támogatására hozta létre a Máltai Szeretetszolgálat. Májusi indulása óta közel 400 regisztrált felhasználója van a programnak. Az online elérhető szolgáltatás fő célja, hogy a jelentkezőket képessé tegye önállóan is munkát keresni és találni. A jelentkezőkkel tíz munkaerőpiaci mentor és négy szakértő foglalkozik, köztük munkapszichológus és vállalkozóvá válást segítő szakember. A program segítséget ad az álláskereséshez szükséges önéletrajzok, motivációs levelek elkészítéséhez, tájékoztatást ad a nyitott pozíciókról és mentális támogatást ad a munkakeresés lelkileg bizonytalan időszakában.

Az álláskeresők és a munkáltatók továbbra is jelentkezhetnek a munkatanacsadas.maltai.hu oldalon, egy kérdőív kitöltése után a Szeretetszolgálat munkatársai felveszik velük a kapcsolatot.