A Waberer’s-Szemerey Logisztikai Kft. általános szemléletében alaptétel a társadalmi odafigyelés, méghozzá oly mértékben, hogy még az aktuális, kritikus járványügyi helyzet sem tudta kompromisszumra kényszeríteni Magyarország piacvezető logisztikai vállalatát abban, hogy segítséget nyújtson az arra rászorulóknak. A jó ügyek támogatásához a WSZL már korábban ideális partnerére talált a Magyar Máltai Szeretetszolgálatban – az összefogás az idei, rendhagyónak ígérkező ünnepi szezonban sem marad el.

A WSZL életében évről évre különös jelentőséget kap a téli, ünnepi időszak: ilyenkor rendszerint - különféle társulások keretében - adományok szállítási és logisztikai folyamatainak lebonyolítására vállalkozik, ilyen például a Dévai Szent Ferenc Alapítvánnyal közösen végzett Angyaljárás, amelynek során a WSZL kamionjai többezer határon túli otthonban nevelkedő gyermek számára juttatnak el ajándékokat.

2020 karácsonyára készülve, a Waberer’s-Szemerey Logisztikai Kft. ezúttal a Máltai Szeretetszolgálattal köt hosszútávú stratégiai együttműködést, a karitatív szervezet adományainak kiszállítására vonatkozóan.

„Mindig is elsődleges volt számunkra a gyerekek, a jövő generációinak támogatása, ahogy az is, hogy jó példát mutassunk. Hiszünk benne, hogy egy rendkívüli helyzet nem kell, hogy akadályt gördítsen elénk, épp ellenkezőleg: még több motiváló erőt adhat a segítségnyújtáshoz és ahhoz, hogy az eddiginél is magasabb alapokra helyezzük az emberi összefogást, amellyel csak győzhetünk. Mindezek fényében a Máltai Szeretetszolgálat támogatása számunkra megtiszteltetés” – mondja Barna Zsolt, a WSZL ügyvezető igazgatója.

„A Waberer’s-Szemerey Logisztikai Kft-vel kialakult együttműködés lehetővé teszi, hogy a segítség az ország távoli pontjaira is gyorsan, biztonságosan és tervezhető módon érkezzen meg. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat az emberek és vállalatok támogatásával látja el küldetéséből adódó feladatait, ehhez most szállítási lehetőség is társul, amit a rászoruló emberek nevében is megköszönünk" – mondja Győri-Dani Lajos, a Szeretetszolgálat ügyvezető alelnöke.A Máltai Szeretetszolgálattal való közös munka kapcsán a WSZL számára fontos szempont volt, hogy még az ünnepek előtt aláírásra kerüljön az együttműködés, és a segítségek minél hamarabb célba érjenek a nehéz időszakban.