Néhány másodperces ellenőrzés után engedélyezi vagy utasítja el a belépést a KLING Mérnöki, Ipari és Kereskedelmi Kft. adománya, melyet a magyar családi vállalkozás a Máltai Szeretetszolgálatnak október végén adott át. A digitális hőszkenner ellenőrzi a belépő személy testhőmérsékletét és a kötelező maszk viselését, az eszközzel a beléptetés engedélyezése szabályozható. A beléptető eszköz egy ipari táblagép, mely az arcfelismerő rendszernek és a hőkamerának köszönhetően 1 másodperc alatt 30-50 cm-ről méri a testhőmérsékletet, illetve képes ellenőrizni, hogy a belépni kívánó ember viseli-e a maszkot. A magyar hanggal és feliratokkal kommunikáló eszköz értéke egymillió forint.

Az eszközt a Szeretetszolgálat Batthyány téri központjában helyezték el, ahol az első emelet működik a Gondviselés Háza Idősek otthona, a földszinten a hajléktalan emberek ápolására szolgáló lábadozó, valamint a 24 órás orvosi rendelő, ahol hajléktalan és rászoruló emberek kaphatnak orvosi segítséget, valamint itt végzik az országos központ és a Közép-Magyarországi Régió adminisztrációját. Az épületbe az ott munkát végző máltai dolgozók léphetnek be, az ő beléptetésüket segíti az adományba kapott hőszkenner.

A Kling család többgenerációs vállalkozása 2018 óta támogatja a Magyar Máltai Szeretetszolgálat küldetését. Két évvel ezelőtt a máltai játszóterek számára szervezett gyűjtést, tavasszal, a koronavírus járvány első hullámában 1.000.000 forintot ajánlott fel, hogy ezzel segítse a karitatív szervezet vírus elleni védekezését.


Közösségi oldalán akkor ezt írta a cég: „Feltehetitek a kérdést, hogy miért pont a Máltaiak? Több ezer önkéntesük dolgozik folyamatosan, minden ellenszolgáltatás nélkül, beteg, sérült, idős emberek ellátásában/gondozásában. Alkalmazásukban lévő orvosaik, szakképzett személyzetük, a közalkalmazotti bértábla szerinti fizetésért dolgozik. Ami ugyan annyi, mint máshol.
Soha nem csalódtunk Bennük.”


A Magyar Máltai Szeretetszolgálat a rászoruló emberek nevében köszöni a Kling család nagylelkű felajánlását.


 

A képen Kling Katalin, operatív igazgató, dr. Kling Sándor - Dolgozott és élt Angliában, ahol a Red Bull Racing F1 csapat tagjaként az éppen aktuális autó mérnöki fejlesztésén dolgozott. Hazaköltözött, hogy itt élhessen családjával és a családi vállalkozás vezetésében és fejlesztésében vállalhasson szerepet - Kling Sándor, felügyelő bizottság elnöke, Kling Szandra - Korábban a női vizilabda válogatott tagja, ma a Kling Kft. stratégiai igazgatója - dr. Kling Imre - ügyvezető igazgató