Két kamionba és 87 raklapra kerültek az adományba szánt toalett papírok, papírtörlők és papírzsebkendők, amelyek összesen 10,7 tonnát nyomnak, és amelyeket úgy osztanak el, hogy a koronavírus-járvány elleni védekezést és a Betegápoló Irgalmasrendi Kórházak és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkáját segítsék. Kozma Imre atya előbbi magyarországi vezetőjeként, utóbbi alapító elnökeként vette át és köszönte meg az adományt.

„Minden egyes emberi gesztus gyógyítja azt a társadalmat, amelyben mindannyian otthon szeretnénk lenni és jól szeretnénk érezni magunkat. És ez csak akkor valósulhat meg, ha egymásban segítőkre és társra lelünk. Micsoda lehetőség, hogy úgy lehetünk egymás társai, hogy felismerjük egymás gondját, baját!” Kozma Imre hozzátette: ahová elviszik az adományokat, az ott élőkben szeretnék tudatosítani, hogy egy magyar vállalkozó áll az adomány mögött.

Vajda Attila, a Vajda-Papír tulajdonosa azzal kezdte: ezzel az adománnyal a két szervezet iránti tiszteletüket kívánják leróni. „A Ti mind hősök vagytok! akciónkkal hónapok óta azok előtt a hétköznapi hősök előtt tisztelgünk, akik minden nap helytállnak ebben a rendkívüli időszakban is. Az egészségügyben, a szociális ellátásban, az oktatásban, a termelésben, a szállításban és a kereskedelemben dolgozók, és persze mindenki előtt, akik otthoni munkavégzéssel látják el mindennapi munkájukat, emellett pedig gondoskodnak gyermekekről, idősekről” – fogalmazott Vajda Attila. A Ti mind hősök vagytok! logóval a Vajda-Papír április óta az összes termékén megköszöni a hősök helytállását és további kitartásra buzdít. A szeptemberben értékesített termékek mennyiségének pedig az 1 százalékát adták át adományként.

A magyar papírgyártó vállalat tulajdonosa hozzátette: a kétkamionnyi adomány több mint 1200 fő egy éves fogyasztását teszi ki. „Az idén húszesztendős magyar tulajdonú vállalatunk emellett azt is vállalta, hogy biztosítja a Máltai Mentőszolgálat és a Mozgó Orvosi Rendelő egyéves papír-szükségletét. Szeretnénk felajánlani azt is, hogy cégünk a jövőben önköltségi áron látja el a Betegápoló Irgalmasrend és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat intézményeit termékeivel, hogy a piaci és az önköltségi ár közötti megtakarítást a szervezetek további segítségnyújtásra tudják fordítani.”