Negyedik alkalommal rendezte meg, a vírusveszély miatt ez évben online, az Esély Labor Egyesületben megújult Magyar Szegénységellenes Hálózat az Átlátszónet Alapítvánnyal közösen az ERSTE Stiftung támogatásával a Szegénységről Méltósággal Sajtódíj átadóját. Az elismerés olyan 2019. január 1. és december 31. között megjelent írott, videós vagy hangzó riportokat, interjúkat, tudósításokat díjaz, amelyek a szegénységet megtapasztalt zsűri véleménye szerint körültekintően, méltósággal, árnyaltan és objektíven mutatják be a rászoruló emberek helyzetét. 2020-ban az 53 beérkezett pályamunka közül a zsűri különdíját Zsilák Szilvia „A zokni a betét, a zsepigombóc pedig a tampon a rászoruló nőknek” című menstruációs szegénység témájában írt riportja nyerte. 

Az agcug.hu oldalon megjelent riport méltatásában Bogdánné Tímea a zsűri tagja elmondta, azért ítélték oda a különdíjat a cikknek és szerzőjének, mert olyan témát dolgozott fel, amely jelentős probléma, mégis kevés szó esik róla. „A cikkben több személyes történetet olvashattunk, és segítséget is bemutat. Nagyon szimpatikus volt, hogy nevesítették például a Magyar Máltai Szeretetszolgálat #nemluxustáska kampányát.”  Az online díjátadón azt is kiemelték, a téma a szégyenérzet miatt maradt tabu évtizedeken át, de a #nemluxustáska mozgalom, mely a Kívül Belül Boldogság, az Ági Huszka Style és a Máltai Szeretetszolgálat közös kampánya, ráirányította a figyelmet. 

A zsűri, melynek tagjai a Magyar Szegénységellenes Hálózat szakértői, Lakatos Balogh Éva, Lakatos Béla, Somogyi Tímea, Sztojka Attila, Túri Zsuzsanna és Bogdánné Tímea 2020-ban a Print-Online kategória díját a HVG és Suha Nikolett anyagának ítélte oda. A rádió/podcast kategóriában a TilosRádió Kemény Vagyim és Dohi Gabriella műsora kapta az elismerést, a TV-videó kategória díját pedig az Index videó rovatának riportja és készítői, Bóna Samu, Szilli Tamás és Szilágyi Máté kapták. A Print-Online különdíj mellett a TV-videó különdíját is kiosztották, melyet az RTL Klub XXI. század című műsorának egy epizódja és riportere, Veress Kriszta vehetett át virtuálisan.

Zsilák Szilvia riportja itt olvasható.