Az államalapítás és az államalapító Szent István király ünnepe alkalmából adott át állami kitüntetéseket Semjén Zsolt a Parlamentben augusztus 19-én. A miniszterelnök-helyettes az elismerések átadásakor hangsúlyozta, akkor folytatjuk Szent István ország építő nagy művét, ha mindenki megteszi a saját helyén azt, ami az ő speciális küldetése.

Az állami ünnepen Győri-Dani Lajos, ügyvezető alelnök a Magyar Érdemrend Tisztikeresztjét, Solymári Dániel a Szeretetszolgálat nemzetközi kapcsolatainak vezetője a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést vehette át a máltai szervezet nemzetközi humanitárius segélyprogramjainak kidolgozásáért, koordinálásáért és megvalósításáért.

 

Lázár Alpár, a forrásközpont vezetője a határon túlnyúló Kárpát-medencei segítő programokért, Tihanyi Gábor, aki a Szeretetszolgálat alapítása óta a karitatív szervezet önkéntese és munkatársa, a Szeretetszolgálat határokon is túlnyúló karitatív tevékenységében végzett fáradhatatlan szolgálatáért kapta meg a Magyar Arany Érdemkeresztet.