A készülékek segítenek megakadályozni az otthonokban lakó ellátottak vérkeringési problémáinak fokozódását. A csomag, melyet a Szeretetszolgálat beszerzett, a következőket tartalmazza: egy monitorral összekötött matrac, amivel a test teljes felületén végezhető a kezelés; egy nyakra-vállra helyezhető pánt, ami szintén a monitorral köthető össze, és a lokális fájdalmak kezelésére szolgál. A monitor segítségével szabályozható a kezelés időtartama és a rezgések intenzitása.

A BEMER-készülék az emberi szervezet legapróbb vérereinek a mozgását fokozza, melyek a vérkeringés 2/3-át teszik ki és nagyon fontos szerepet játszanak az optimális működés biztosításában - a legkisebb helyekre szállítják el az oxigént és onnan a megfelelő helyre viszik a salakanyagokat. Ha ebben a mikrokeringésben zavar keletkezik, akkor az immunrendszer gyengülését, a teljesítőképesség csökkenését, szédülést tapasztalhatunk, melyek következményeként nőhet a szív-érrendszeri megbetegedések száma is.
Ezt a kezelési technikát már a 90-es évek végén elkezdték használni. Hatásmechanizmusa egyszerű: az eszközök által kibocsátott rezgések a legapróbb vérereket összehúzódásra késztetik, az így létrejött bő vérellátás segíti a sebek gyógyulását, fokozza a komfortérzetet. Az egészségügyi szakemberek, a tanulmányok szerkesztői és a készülék használói pozitív eredményekről számolnak be a készülék következetes használata esetén.