A munkásszálló átadásával új fejezetéhez érkezett Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közötti együttműködés. Az új intézményt a Szeretetszolgálat és a város által a bérlakásállomány kezelésére három éve létrehozott nonprofit társaság, a Veszol Kft. működteti.

A Pápai utca 37. alatti épület január 24-i átadóján Porga Gyula polgármester mellett beszédet mondott Takács Szabolcs, a Veszprém Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja és Márfi Gyula veszprémi érsek, aki megáldotta a szállót. A közösségi lakásügynökséget Moravcsik László, a Veszol ügyvezető igazgatója képviselte.

Az új munkásszálló az ország más részeiről érkező munkavállalók elhelyezésével hozzájárulhat a térséget sújtó, égető munkaerőhiány enyhítéséhez, másrészt pedig olcsó, jó minőségű szállást nyújt azoknak, akik a városban dolgoznának. Az új lakók február 1-től vehetik birtokba a négyfős, fürdőszobával, konyhapulttal és kis étkezővel felszerelt lakásokat. Az épület, melynek első két emeletét alakították szállóvá már helyet ad a Családok Átmeneti Otthonának és más, VESZOL üzemeltette bérlakásoknak – így valódi lakhatási bázisként szolgál a rászorulóknak.

A Máltai Szeretetszolgálat már megalapozta jó hírnevét Veszprémben, hiszen a helyi bérlakásokat már néhány éve a szervezet működteti. A városban még mindig kicsi a bérlakásállomány, de a szervezet koordinálta program, melynek keretében a „Pokoli Torony” felújítása is megtörtént, határozott lépés volt a lakhatási helyzet javítása felé. Az új munkásszálló létrehozásával Veszprém és a Máltai Szeretetszolgálat még szorosabbra fonja együttműködését.