Győri idősek lakhatási körülményeinek javítására írt ki pályázatot a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Győr Város Önkormányzatával együttműködve – derült ki azon a sajtótájékoztatón, amelyet Laczkovits-Takács Tímea, a Győri Közgyűlés Szociális, Egészségügyi és Lakásügyi Bizottságának elnöke, Panker Mihály, a Polgármesteri Hivatal Humánpolitikai főosztályvezetője és dr. Báthy Andrásné a Magyar Máltai Szeretetszolgálat regionális ügyvezetője tartott a győri várásházán kedden.

Elhangzott: 65 év felettiek nyújthatnak be pályázatot arra, hogy lakhatási körülményeiket részleges átalakítással, akadálymentesítéssel javítsák.

A cél, hogy az idősek minél tovább maradhassanak saját, megszokott környezetükben. Pályázni 100 ezer és 500 ezer forint közötti támogatásra lehet. Ha a beavatkozás költsége ennél több, azt önerőből kell fedezni. Minderre a városi önkormányzat idén 6 millió forintot biztosít. A korábbi években a legtöbben fürdőszobájuk átalakítására kértek pénzt, de családi házaknál gyakori volt a bejárat akadálymentesítése is.

A beadási határidő június 20. A pályázati felhívás, adatlap és útmutató megtalálható a gyor.hu és a maltai.hu/idosbaratlakasprogram honlapon. Bővebb információ, segítség kérhető a titkarsag.gyor@maltai.hu e-mail címen, a 06-30-633-5286-os és a 06-96-336-129-es telefonszámokon, illetve személyesen az Amadé L. u. 1. szám alatt.

A győri önkormányzat 44,6 millió forint támogatást nyújtott az országosan egyedülálló programra 2009 és 2017 között. Ezzel 118 idős lakhatási körülményeit sikerült javítani.