A Magyar Máltai Szeretetszolgálat 124 önkéntes csoportja a következő hetekben közgyűléseken összegzi az elmúlt évet. A karitatív szervezet több mint kétezer állandó önkéntessel végzi mindennapi segítő szolgálatát országszerte, és szükség esetén további közel tízezer önkéntest tud mozgósítani a Szeretetszolgálat.

Kozma Imre atya az önkéntesség kapcsán úgy fogalmazott, sok alkalmazottja van a Szeretetszolgálatnak, de önkéntesek nélkül nem tudná  megmutatni a máltai szervezet a gondoskodó szeretetet. Mert nem elegendő valami jót tenni, hanem az sem mindegy, hogy hogyan történik ez. „Ehhez az embereknek lelkileg fel kell készülni. Az önkéntesség lelkülete azt jelenti, hogy az ember valóban képes sorrendiséget felállítani a másik ember érdekében, és első helyre kerül a másik ember. Az önkéntesség szellemét ez a fajta felismerés motiválja és igazgatja.” - mondta el egy interjúban a Szeretetszolgálat elnöke. 

2018. február 3-án tartotta meg éves rendes közgyűlését a Szeretetszolgálat Tatai Csoportja. Ezzel kezdetét vette a Közép-Dunántúli Régiój 19 működő önkéntes csoportjának közgyűlés-sorozata. 

A tatai közgyűlésen részt vettek tagok, önkéntesek, munkatársak, az önkormányzat képviselői. Elhangzott: az elmúlt évben elvégzett változatos és nagy mennyiségű munka során az önkéntes órák száma meghaladta a 13000-et.

A Dél-Dunántúli Régióban is zajlik a csoportok közgyűlés-sorozata. Az önkéntes csoportok a máltai küldetés alapján adománygyűjtéssel és adomány osztással segítik a rászoruló embereket, de emellett minden tagságnak megvannak a területi sajátosságokra reagáló feladatai. A csoportok lehetőséget adnak a fiataloknak is, hogy megtapasztalják az önként vállalt szolgálat örömeit, akár az iskolai közösségi szolgálat keretében is.  

Az önkéntes csoportok lelki vezetőjükkel szentmiséken, istentiszteleteken imádsággal is a kiszolgáltatott rászoruló emberek mellett állnak.