A képzések listája innen letölthető

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Iskola Alapítványának iskoláinak tanulói döntő többségben rászoruló családok gyermekei. A tanároknak csakúgy, mint minden máltai iskolában, nem elég csupán tanítani, feladataik része a gyerekek megerősítése, felemelkedésük segítése. Jelenleg 836 gyerek tanul szakmát a máltai középiskolákban. A Szeretetszolgálat szakiskoláiban piacképes és sok esetben hiányszakmákat tanulhatnak a gyerekek. Az elméleti és gyakorlati ismeretek mellett, sokrétű gyakorlati tapasztalatot szerezhetnek az iskolák partnereinél. A szakmai tudás és képzés típustól függően az érettségi mellett azonban minden máltai középiskola arra törekszik, hogy ne csak jó szakembert, de teljes embert neveljen a gyerekekből. A szakmai ismeretek mellett arra nevelik őket, hogy teljes életet éljenek, hogy örömmel nyújtsanak segítséget másoknak, és hogy ne legyenek közömbösek embertársaik iránt.

A gyöngyösi Károly Róbert Középiskola 2012 óta a Máltai Iskola Alapítvány fenntartásában működik. A Szeretetszolgálat legnagyobb tanulói létszámú iskolájának diákjai évek óta előkelő helyen végeznek a szakmai versenyeken, számos nemzetközi kapcsolattal rendelkezik, melynek köszönhetően tanulói rendszeresen vesznek részt külföldi szakmai gyakorlatokon. 2015-ben a Nők Lapja Iskolaválasztó különkiadása a legjobb alapítványi iskolák közé választotta a Máltai Kerit.

A képzések listája innen letölthető

A 2010-es vörösiszap katasztrófára az eddigi leghosszabb segélyakcióval válaszolt a Szeretetszolgálat, amely 27 különböző programot valósított meg Devecserben és az érintett településeken. A segélyakció után a Devecseri Önkormányzat nem szerette volna "elengedni" a Szeretetszolgálatot, így nyílt meg a Biztos Kezdet Gyerekház, majd nem sokkal később megkezdte működését a máltai szervezet Devecseri Szakiskolája is, amelyben hegesztő, valamint szociális gondozó és ápoló szakképesítést szerezhetnek a tanulók.

Hasznos információk felvételizőknek

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Óbudai Szakgimnázium és Szakiskolája 2001 óta képez szociális szakembereket. A máltai szervezet szakiskolája állandó és sikeres résztvevője a szakmai versenyeknek amellett, hogy a végzett diákok döntő többsége megtalálja helyét az általa választott szakmában, néhány hónap alatt munkát szerez.

A békásmegyeri Kelta Szakgimnázium és Szakközépiskola vendéglátó tanulói az elméleti ismeretek mellett komoly szakmai gyakorlatot szerezhetnek az olyan nagy múltú gyakorlati helyeken, mint a Gundel Étterem, az Európa Hajó vagy Corinthia Aquicum Hotel.