„Társadalmi szerepvállalás erősítésére a közösségek fejlesztésével” címmel nyert pályázatot Balatonalmádiban a Szent Imre Római Katolikus Plébánia az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt EFOP-1.3.5-16-2016-00503 számú kiírásán. A pályázat célja a közösségi szerepvállalás és közösség építés erősítése, az önkéntesség és a karitatív munka előmozdítása a Szent Imre plébánia programjain keresztül. A programok mottójául az „Ama Communitatem” - „Szeresd a közösséget” felhívást választották. Áprilisban két almádi iskolában húsvéti játszóházakat, majd a plébánián Családos napot szerveztek.

A Templomkertjeink jövője című programba a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Balatonalmádi Csoportjának tagjai is bekapcsolódtak, a Szent Ignác és Szent Imre templomoknál segítették a pályázati forrásból a kert szépítését, virágok telepítését.

Szintén a plébániai pályázat keretében hirdették meg a FI-LE Egyesület által szervezett Húsvéti futást, ahol családi futás, babakocsis futás, apa futás, anya futás, óvodás futás, iskolás futás és hatodmaraton között válogathattak  a Szent Erzsébet Ligetbe kiránduló családok.

Az egyesület vezetője Beckerné Sabján Otília felkérte a Magyar Máltai Szeretetszolgálat helyi csoportját, hogy a versenyek előtt-között Máltai játszóházat szervezzen, ahol kavicsfestésre, rajzolásra, buborékfújásra, bárányka készítésre, katolikus és helytörténeti totó kitöltésére volt lehetőség. Hat máltai munkatárs beszélgetett, játszott a gyerekekkel a gyönyörű tavaszi napsütésben. Fürgéné Illési Gabriella, Kertész Gabriella, Tene Árpádné, Csetényi Kati, Pazonyi Lilla és Töltési Erzsébet. Öröm volt látni a sok kisbabát, családot, a Máltai asztalnál is sokan tevékenykedtek! Igazi közösségépítő rendezvény volt! Köszönjük!

A Plébánia saját honlapján, a www.almadiplebania.hu-n keresztül hirdeti a soron következő rendezvényeket  és beszámol a lezajlott programokról.