A Szeretetszolgálat elsősorban a Vajdaság településein tevékenykedik, ami azt jelenti, hogy a magyarországi segítő programok – az erdélyi, felvidéki vagy kárpátaljai területekhez hasonlóan – itt sem állnak meg a határon, hanem a jószomszédi viszony és a kölcsönös segítségnyújtás jegyében ott jelennek, meg, ahol ezekre szükség van.

A szabadkai Befogadó Állomáson a hétvégeken szervezett rendszeres foglalkozásokon több tucatnyian vesznek részt. A gyermeknek és családoknak szóló közösségi programok mellett a Máltai Szeretetszolgálat szükség esetén gondoskodik a leginkább rászorulókról is, a Befogadó Állomást rendszeresen látogató máltai jármű adott esetben akár teajáratként vagy mozgó egészségügyi szolgálatként is igénybe vehető. A Máltai Szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesei szükség esetén élelmiszerrel, itallal, forró teával, ruhával, takaróval és higiénés eszközökkel látják el a Befogadó Állomáson tartózkodó embereket, illetve a szerb hatóságok által nyújtott ellátást segítve kiegészítő humanitárius ellátást nyújtanak a rászorulóknak.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat már 2015 őszén is aktívan segítette a határon túli területeken zajló humanitárius akciókat Horvátországban, Szerbiában és Szlovéniában is. A karitatív szervezet később a tompai és a röszkei határátkelőknél kijelölt tranzitzónákban végzett egészségügyi ellátást, osztott élelmiszert, vizet és higiénés felszerelést az ott várakozóknak. A szerb Kormányal kötött együttműködés pedig arra teremtett lehetőséget, hogy a Magyar Máltai Szeretetszolgálat segítő tevékenységét kiterjessze Szerbia, ezen belül elsősorban a Vajdaság területére is.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat menekülteket és migránsokat segítő szolgálatának tevékenységéről részletes ismertető olvasható a http://www.maltai.hu/menekultszolgalat címen.