Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Bonyhádi Csoport

Bonyhádi Csoport

Bemutatkozás

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Bonyhádon 1993 óta működik, s végzi munkáját máltai szellemiséggel, szeretettel és alázattal. Évente több száz emberhez és családhoz jutnak el a szétosztott adományok révén. Lehetőségeik szerint a rászorulóknak ruhaneműt adnak, ritkábban tartós élelmiszert és esetenként hagyatékból, örökségből bútort is. Bonyhád város mellett a környék, a bonyhádi járás községei rászorulóinak, szegényeinek is igyekeznek segíteni. A helyi Gondozási Központ és a Családsegítő mellett segítőik a környékbeli önkormányzatok is. A járás eddig megkeresett polgármesterei mind segítségükre voltak a karácsony előtt tartós élelmiszer, valamint ruhanemű szétosztásában is.

Céljuk az, hogy csoportjuk létszáma növekedjék, cselekvő katolikus fiatalokkal bővüljön, mert kitűzött céljaikat csak így érhetik el. Ez szükséges, de nem elégséges feltétel. Lelki vezető pillanatnyilag nem lévén, saját maguknak kell törekedni a napi lelki megújulásra, hogy mélyen átérezzék: „Nagyobb boldogság adni, mint kapni.” (Ap.Csel. 20.35)  Élő emberekkel találkoznak, a követelőzőektől a rejtőzködő szegényekig. Utóbbi embertársaikat, ha lehet, személyesen keresik meg, vagy közös, úgymond megbízható ismerős vagy máltai tagtárs segítségével.

Jelenleg húsztagú a Csoport. Állandó és alkalmi segítőik száma ennek majdnem a kétszerese.  A tagok zöme nyugdíjas, de a két fiatal tag mellett, főképpen a számítógépes háttérmunkákban a fiatal állandó segítők munkája nélkülözhetetlen. A Csoport életében, munkájában, tagjai többségénél az idős kor, többek betegsége és akadályoztatása nagy próba, de eddig eredményesen oldották meg, vállalt munkájukat elvégezték. Idős tagjaik szeretetben élnek ma is. Akikkel tíz, tizenöt vagy húsz évvel ezelőtt együtt dolgoznak és ma már csak tanácsaikkal és imádságukkal segítenek, méltóak arra, hogy most is velük legyenek. Tagjaik részt vesznek a Jónás János Katolikus Közösségi Ház takarításában is. Az idős, beteg emberek látogatását szeretnék megújítani. Az idősek gyakorlati, napi segítségnyújtását nemrég kezdték bonyhádi fiatalok, ehhez csatlakoznak, lehetőségeik szerint.

Legfőbb támogató az egyház, a katolikus hívek, elsősorban a bonyhádi Plébánia. Támogatja a Csoportot Bonyhád város önkormányzata is. Isten segítségével bizakodva tekintenek a jövőbe.

Máltai Szeretetszolgálat

Intézményi adatlap

IRSZ: 7150
Település: Bonyhád
Cím: Kossuth u.9.
Telefonszám:: 06-70/502-5565
Intézményvezető: Surján József
E-mail: