Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Bonyhádi Csoport

Bonyhádi Csoport

Bemutatkozás

A Bonyhádi Csoport 1993 óta látja el segítő tevékenységét. Kiemelten fontosnak tartják az idős emberek támogatását, melyre nagy szükség van a településen.  Bonyhád város mellett a környék, a bonyhádi járás községei rászorulóinak, szegényeinek is igyekeznek segíteni. Évente több száz emberhez és családhoz jutnak el a szétosztott adományok révén. Lehetőségeik szerint a rászorulóknak ruhaneműt adnak, tartós élelmiszert és esetenként hagyatékból, örökségből bútort is.
 
Jelenleg tizenhat tagú a Csoport. Állandó és alkalmi segítőik száma ennek majdnem a kétszerese.  A tagok zöme nyugdíjas, de a két fiatal tag mellett, főképpen a számítógépes háttérmunkákban a fiatal állandó segítők munkája nélkülözhetetlen. Céljuk az, hogy csoportjuk létszáma növekedjék, cselekvő katolikus fiatalokkal bővüljön, mert kitűzött céljaikat csak így érhetik el.  A helyi Gondozási Központ és a Családsegítő mellett segítőik a környékbeli önkormányzatok is. A járás eddig megkeresett polgármesterei mind segítségükre voltak a karácsony előtt tartós élelmiszer, valamint ruhanemű szétosztásában is.
 
Részt vesznek a Spar Adni öröm akciójában. 2017.-ben a  karácsonyi családi élelmiszer csomagokat közel 220 családhoz szállítottak ki, az „Együtt 1 másért” nappali intézmény fiatal gondozottjai 20 édesség csomagnak örülhettek, a Gondozási Központ idős klubjának 30 tagja kapott kisebb élelmiszer csomagot. A gyűjtésben a Perczel Mór Szakközépiskola 28 diákja, 120 óra munkával segítette őket. Részt vesznek a katolikus farsangi bálon éppúgy, mint júniusban az egyházközségi nyílt napon, ahol légvárat, ugráló várat teszik színesebbé a programokat. Tagjaik részt vesznek a Jónás János Katolikus Közösségi Ház takarításában is. Az idős, beteg emberek látogatását szeretnék megújítani, és rendszeresen végezni. Lehetőségeik szerint néhány családot rendszeresen segítenek. Van egy nehéz sorsú hajléktalan támogatottuk is, akit ellátnak meleg ruhával, takaróval, élelmiszerrel. 
 
Jelentkezz te is önkéntesnek: https://maltai.hu/magyaronkentesseg
 
 
Bonyhádi Csoport
Máltai Szeretetszolgálat

Intézményi adatlap

IRSZ: 7150
Település: Bonyhád
Cím: Perczel Mór u. 9.
Vezető: Surján József
E-mail: surjanjozsef52@gmail.com