Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Angyal Tanoda - Veszprém

Angyal Tanoda - Veszprém

Bemutatkozás

Projekt azonosító száma:  EFOP-3.3.1-15-2015-00596
Kedvezményezett neve:  Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület 
Projekt címe: Angyal Tanoda Veszprémben
Megvalósítás helyszíne: Veszprém, Házgyári út 1.
A támogatás összege: 29646268 forint

A támogatás mértéke (%-ban): 100%

A projekt tervezett befejezési dátuma:  2018.12.31.

 

A veszprémi Angyal tanoda a Házgyári út 1. Társasházban, „Pokoli toronyban” folyó jelenlét program része. Helyiségeink, a tanterem és a fejlesztőszoba a ház 4. emeletén találhatók, azonban gyakran használjuk a lakók számára kialakított Közösségi teret és a ház sportpályáját.
A házban a Máltai Szeretetszolgálat 2009 áprilisában kezdte el a Jelenlét programot, s ahogy a tevékenység fejlődött, egyre szerteágazóbb lett, a lakók, a fiatal családok és a gyerekek száma nőtt, egyre nagyobb lett az igény a tanoda létrehozására.
A tanoda program 30 gyerek részvételével zajlik. A gyerekek többsége a házban él, azonban néhányan a közeli Dózsa György Általános Iskola tanulói közül is igénylik a fejlesztést, így ők is a mi tanulóink. A tanulást fejlesztőpedagógus, nyelvtanár, történelem, irodalom, biológia szakos tanáraink irányítják. Emellett hitoktatás, kézművesség, zenei fejlesztés, tehetséggondozás, a családokkal való kapcsolattartás töltik ki a hetet. Az iskolás gyerekek foglalkozásain kívül fejlesztőpedagógusunk, aki egyben a tanoda szakmai vezetője is, foglalkozik óvodás gyerekek fejlesztésével, iskolai előkészítéssel és a nyolc általánost elvégezni kívánó felnőttekkel is.
Részt veszünk az Oktatási Hivatal által szervezett és a Szegedi Tudományegyetem Oktatáselméleti Kutatócsoportja által koordinált eDia platformon keresztül zajló számítógépes mérésekben.  A kérdőívek a tanulók motivációjáról, társas készségeiről, tanulási szokásairól, valamint családi, iskolai és tanodai körülményeiről gyűjtenek információkat. A tesztek konkrét tantárgyakhoz nem kötődő, de a tanulás és a mindennapi használat szempontjából egyaránt fontos képességeket mérnek az olvasás és matematika területén. A kapott visszajelzések segítséget jelentenek az egyéni fejlesztésben.
A szünidőkben nyáron és tavasszal táborokat, kirándulásokat szervezünk. Két nyáron táboroztunk Balatonmáriafürdőn, és a húsvétot Bükkszentkereszten töltöttük. A táborozások során fontosnak tartjuk, hogy sok helyre eljussanak gyerekeink, maradandó élményt kapjanak. Kisebb kirándulások, közös ünnepek, családi napok alkalmával várjuk a szülőket, a ház közösségét programjainkra. A szünidőben is folyamatos volt a tanoda nyitva tartása, a napok az egyéni fejlesztés mellett többnyire focival, pingpongozással teltek.
Életünket időnként megszínesítik hozzánk látogató önkéntesek, akik programokat hoznak nekünk. Zenés délutánok, foci, közös zenélés szerzett örömet sok gyereknek és felnőttnek.
Szeptembertől két fiú tanul tovább, és szintén két fiú kezdi az első osztályt.

Az EFOP-3.3.1-15-2015-00596 számú pályázat zárását követően a Jelenlét programban a lehetőségekhez mérten továbbra is folytatjuk tevékenységünket.

Angyal Tanoda - Veszprém
Máltai Szeretetszolgálat

Intézményi adatlap

IRSZ: 8200
Település: Veszprém
Cím: Házgyári út 1.
Telefonszám:: +36 30-237-6689
Vezető: Dallos Andrásné
E-mail: dallos.andrasne@maltai.hu