Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

KIUTAK A Veszprémben közterületen élő hajléktalanok ellátása személyre szabott támogatásokkal, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület Befogadás Házában EFOP 1.1.4-16-2017-00010 pályázati program:

Bemutatkozás

https://maltai.hu/veszprembefogadas

A program keretében szervezett tevékenységünk:

A program keretében utcán élő hajléktalan embereket segítünk az „Elsőként lakhatás” módszertana szellemiségében.

Az „Elsőként lakhatás” szemlélet a hajléktalanellátás területén azt jelenti, hogy első lépésként a hajléktalan ember lakhatási problémáját kezeljük, –lehetőség szerint nem intézményi ellátások keretei között- és a lakhatás biztos közegében kezdjük el a támogatott személy pszichés, lelki segítését.

A programba lépésüket megelőzően részletes pszichológusi, pszichiátriai, addiktológiai, és háziorvosi vizsgálaton estek át a jelentkezők. A felméréseket követően, a szakemberek javaslatai alapján kerültek kiválasztásra a projektbe kerülő hajléktalan emberek.

A pályázat keretében még 2018. augusztusában 20 fő utcán élő hajléktalan ember került támogatott lakhatásba. (Elsősorban bérelt piaci albérletekbe kerültek, melyeket a pályázatot megvalósító Máltai Szeretetszolgálat bérel számukra.) Azóta is mindannyian az albérleteikben laknak.

Az albérletbe kerülést követően, a kezdeti időszakban étkeztetést, majd szükséges tárgyi, háztartási eszközöket, ruházatot, tisztasági szereket egyaránt biztosítunk a résztvevők számára. A lakhatási támogatás mellett folyamatosan erősítjük a bevont személyek fizikális, pszichés állapotát szociális munkás, valamint pszichológus szakemberek segítségével.

2018. novemberében elindítottuk 6 képzési elemből álló oktatási programunkat 12 fő célcsoporttag számára. A képzési elemeken résztvevők rendszeres jövedelmet, élelmezést, és útiköltség támogatást egyaránt kapnak. Programunk keretében 2020. május 31-ig segíthetjük a hajléktalan embereket a tervezett támogatásokkal, de reményeink szerint közülük többen a támogatást követően Önállóan is meg fogják állni helyüket, közelebb kerülve a társadalmi integrációhoz.

A projekt megvalósításának helyszíne:

Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület Befogadás Háza (8200 Veszprém Jutasi út 24-26.)

A projekt keretében segített személyek száma: 20 fő.

Elnyert támogatás összege: 99,45 millió forint.

Támogatás mértéke: 100 %

Projekt tervezett befejezésének dátuma: 2020.05.30.

KIUTAK  A Veszprémben közterületen élő hajléktalanok ellátása személyre szabott támogatásokkal, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület Befogadás Házában EFOP 1.1.4-16-2017-00010 pályázati program:
Máltai Szeretetszolgálat

Intézményi adatlap

IRSZ: 8200
Település: Veszprém
Cím: Jutasi út 24-26.
Telefonszám:: 06-88/581-231
E-mail: befogadas.haza.veszprem@maltai.hu