Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

TOP-1.4.1-19-JN1-2019-00033 Bölcsődei férőhelyek kialakítása Tiszaburán

TOP-1.4.1-19-JN1-2019-00033 Bölcsődei férőhelyek kialakítása Tiszaburán

Bemutatkozás

Projekt azonosító száma TOP-1.4.1-19-JN1-2019-00033
Kedvezményezett neve: Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület
Projekt címe (elnevezése) Bölcsődei férőhelyek kialakítása Tiszaburán

Megvalósítás helyszíne:
Tiszabura, Móricz Zsigmond utca 11. 803/6
Tiszabura, Móricz Zsigmond utca 7. 803/4 (főhelyszín)
Tiszabura, Móricz Zsigmond utca 9. 803/5

A támogatás összege 366 510 441 Ft
A támogatás mértéke (%-ban) 100
A Projekt megvalósítási időszakának kezdő időpontja: 2020. június 15.
A Projekt fizikai befejezésének tervezett napja:2022. október 02.
A záró kifizetési igénylés benyújtásának határideje: 2022. december 31.
 

A beruházás célja Tiszabura községben a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület fenntartásával helyi bölcsőde jogszabályi előírásoknak megfelelő kialakítása (az egyesület tulajdonában lévő ingatlanokon 28 összférőhelyes új építésű épületben), működtetése, fenntartása a településen bölcsődei férőhely hiány miatt fel nem vett gyermekek számának csökkentése, javítva ezzel a kisgyermekes szülők elhelyezkedési esélyeit és hozzájárulva a munkavállalói mobilitás támogatásához. A településen bölcsőde jelenleg nincs, csupán óvoda intézménye található, amely bölcsődével történő bővítésére, illetve a telek bővítésére nincs lehetőség. A szakemberekkel való egyeztetéseket követően az a döntés született, hogy az egyesület tulajdonában lévő Móricz Zsigmond utca 803/4 Hrsz, 803/5 Hrsz és 803/6 Hrsz számú kihasználatlan, beépítetlen területeket hasznosítva kialakításra kerüljön ezen új építésű bölcsőde.
Megállapítható, hogy a bölcsődei épület fejlesztés szükségességét a jelenleg tapasztalható fennálló nevelési-gondozási feltételekben meglévő infrastrukturális hiányosságok, a korábbi fejlesztések hiánya indukálja.


A projekt segítségével korszerű, energiatakarékos, környezetbarát, gazdaságosan működtethető, törvényi, valamint az akadálymentesítési előírásoknak megfelelő, a bölcsődei ellátás minőségi színvonalát nagyban megnövelő új telephely jön létre, amely az EU szabályzatnak is megfelelő szolgáltatásokat tudja nyújtani a község lakosságának.
Az egyik azonosított probléma a nők szülés utáni munkaerő-piacra való visszatérését akadályozó kockázatok, az ellátórendszer hiányosságai, melynek megoldásaként a gyermekek napközbeni ellátását biztosító intézmények működtetése, bővítése szolgál. A fentiekben megfogalmazott megoldás célja, hogy az óvodás kort még el nem ért gyermekek részére olyan környezetet alakítsanak ki, ahol állandó, színvonalas ellátásban részesülhetnek.

A település érintettjei részéről az alábbi kívánt eredmények fogalmazódtak meg:

- Az bölcsődei csoport beindításával javul a munkába való visszatérés, ezáltal javul az anyagi helyzet, az egy főre eső jövedelmi szint.

- Nagyobb lehet a gyermekvállalási kedv, ha rendelkezésre áll a bölcsőde, így nem kerül veszélybe a meglévő állás megtartása, illetve a munkába való visszatérés.

- A rossz szociális körülmények között élő gyermekek korábban részesülnek minőségi nappali ellátásban, mellyel mind egészségi állapotuk, mind mentális fejlődésük kedvezőbb irányt vesz.

TOP-1.4.1-19-JN1-2019-00033 Bölcsődei férőhelyek kialakítása Tiszaburán
Máltai Szeretetszolgálat

Intézményi adatlap

IRSZ: 5235
Település: Tiszabura
Cím: Móricz Zsigmond utca 7.
Telefonszám:: +36 30 948 9120
E-mail: