Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

V-IOLA Projekt

V-IOLA Projekt

Bemutatkozás

A V-IOLA (Önkéntes Nemzetközi On-line eszköz) projekt célja, hogy Szerbiában és Montenegróban a katasztrófavédelemben dolgozó szervezetek legyenek képesek csatlakozni az EU Aid Volunteers programhoz. Szerezzék meg azokat az ismereteket, amelyek az akkreditációhoz és az önkéntesek fogadásához szükségesek, különösen az online önkéntesség terén. Mindez megerősíti a polgári védelmi rendszereket és azok képességét a természeti és ember okozta katasztrófák kezelésére.

A projekt referencia száma: 2017-3659/001-001

 

Önkéntesek bekapcsolása a katasztrófavédelembe címmel tartottunk Budapesten képzést Szerbiából és Montenegróból érkezett szakembereknek

2019. június 23-án kétnapos tréningre érkeztek az állami katasztrófavédelemtől, civil szervezetektől és a Szerb Vöröskereszttől a V-IOLA projekt keretében szakemberek. A képzést Hajdú Krisztina és Sebestyén Árpád pszichológus trénereink vezették. Vendégeink interaktív foglalkozás során ismerték meg az önkéntesek toborzásával, motiválásával és foglalkoztatásával kapcsolatos máltai tapasztalatokat. A tréningen kiemelt szerepet kapott az online, digitális önkéntesség, ezért a Szeretetszolgálat fotoriportere, Kovács Bence tartott gyakorlati bemutatót arról, hogyan tud a fotós szakma tekintetében amatőr önkéntes jó minőségű fényképeket készíteni, amelyeket mind a publikációs, mint a kárhelyfelszámolási munkában fel lehet használni.

 

 

Máltai Szeretetszolgálat

Intézményi adatlap

IRSZ: 1011
Település: Budapest
Cím: Bem rakpart 28.
Telefonszám:: +36(1)3914700
Vezető: Adányi László
E-mail: mmszok@maltai.hu