Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Nevelőszülői hálózat fejlesztése a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnál

Nevelőszülői hálózat fejlesztése a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnál

Bemutatkozás

Projekt azonosító száma: EFOP-2.2.14-17- 2017-00003
Kedvezményezett: Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület
Megvalósítás helyszínei: 1101 Budapest, Bem rkp. 28
2071 Páty, Csilla von Boeselager u. 3.
3295 Erk, Fő tér 1.
3535 Miskolc, Köln u. 2.

A forrást az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

Cél: a Máltai Családok Háza Nevelőszülői Hálózat hatékonyabban, fenntarthatóbban és eredményesebben tudja ellátni a célcsoportra vonatkozó feladatait. A hálózat teljesítő- és befogadóképessége magasabb legyen.
A nevelőcsaládok gyermek- és fiatal felnőtt gondozási tevékenységük eredményesebb és hatékonyabb legyen, részben az eszközök és berendezések meglévő szűk keresztmetszetei feloldódjanak, részben pedig a használatukra a szülők alkalmasak legyenek.
A támogató szakszemélyzet magasabb kompetenciaszinten lássa el feladatát: specifikus fejlesztő eszközök a mindennapi gyakorlati szakmai munkába való illesztésével és készség szintű használatával
A nevelőszülői hálózatot működtető stáb eredményesebb és hatékonyabb szervezetet alkosson: magasabb szinten képviselje a máltai értékrendet, hatékonyabban kommunikáljon, és együttműködésben erősebb legyen.

A projekten belül először a nevelőszülői hálózat munkatársainak szervezetfejlesztésére kerül sor. Ezt követi a szakdolgozók ismereteinek bővítése a munkaerő-piaci igényekről, a drog prevencióról, a gyermek bántalmazás felismeréséről és a jelen pályázatban beszerzésre kerülő fejlesztőeszközök használatáról.
Eközben beszerzésre kerülnek háztartási gépek, gyermekápolási eszközök, fejlesztőeszközök, amelyeket az előzetes igényfelmérés alapján kölcsönszerződés keretében eljuttatunk a nevelőszülőknek.
A nevelőszülők is részt vesznek azon a képzésen, amely keretén belül a munkaerő-piaci igényekről, a drog prevencióról, a gyermek bántalmazás felismeréséről, valamint a jelen pályázatban beszerzésre kerülő fejlesztőeszközök használatáról tudhatnak meg korszerű, naprakész információkat.

Támogatási szerződés szerinti támogatási összeg: 38,3 millió Ft

 

Nevelőszülői hálózat fejlesztése a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnál
Máltai Szeretetszolgálat

Intézményi adatlap

IRSZ: 1101
Település: Budapest
Cím: Bem rkp. 28