Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Dunaújvárosi Játszótér

Dunaújvárosi Játszótér

Bemutatkozás

Játszóterünk 2014. szeptember 27-én nyitotta meg kapuit, és ahogyan a többi „Máltai” játszótér is, a “Játszva megelőzni” program alapján működik.

Az egész évben nyitva tartó játszóterünk kialakítása lehetővé teszi, hogy több korosztály tudjon egyszerre, zavartalanul részt venni a tér életében, és mint mindegyik „máltai játszótér” biztonságos (EU szabvány), modern, esztétikus és környezetbarát.

Szakképzett munkatársaink várják játékkal, egyéni beszélgetésekkel, foglalkozásokkal, különféle vetélkedőkkel, rendezvényekkel a gyerekeket, szülőket, nagyszülőket.

Kilenc középiskolával van megállapodásunk, hogy a tanulóik az 50 órás önkéntes szolgálatot a játszóterünkön tölthessék le. Ezek a diákok a foglalkozásokra készítenek elő mintákat, anyagokat, segítenek a programjaink megvalósításában, levezetésében, a mindennapi feladatok elvégzésében.

A programjaink egyik fő célja egy olyan ifjúsági önkéntes rendszer kialakítása és fenntartása, amely egészen a gimnáziumi évektől fogva helyes irányba tereli a fiatalokat, és biztosítja számukra a folyamatos rendszerben maradást, az önkénteskedés által kialakult közösségi élményt és annak állandóságát.

Célunk egy olyan játszótér működtetése, ahol a szociálisan terhelt lakóterületeken élő gyermekek a lakáson kívül töltött szabadidejüket oly módon tudják eltölteni, amely egészséges testi és lelki fejlődésükhöz elengedhetetlenül szükséges. A szabadidő hatékony eltöltésén, a norma- és értékteremtő programok kínálatán túl, lehetőség nyílik a családok megismerésére, a személyes, bizalommal teli kapcsolatra.

Tervezett programjaink csoportfoglalkozások, sportfoglalkozások, belső és külső tematikus programok keretein belül valósulnak meg.

Facebook oldalunkon (elérhető itt) rendszeresen meghirdetjük programjainkat és a megvalósult programjainkról fényképes beszámolót teszünk közzé, hogy aki még nem volt nálunk kedvet kapjon arra, hogy közénk jöjjön, hozzánk tartozzon.

Nyitva tartás:

  • július 1. – augusztus 31. között 9:00 órától 19:00 óráig
  • szeptember 1. – október 31. között 10:00 órától 18:00 óráig
  • november 1. – március 31. között 9:00 órától 17:00 óráig
  • április 1. – június 30. között 10:00 órától 18:00 óráig

 

Máltai Szeretetszolgálat

Intézményi adatlap

IRSZ: 2400
Település: Dunaújváros
Cím: Október 23. tér
Telefonszám:: 06-30/985-6665
Vezető: Vidáné Varga Timea Krisztina
E-mail: jatszoterdunaujvaros@gmail.com