Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Gondviselés Háza Támogató Szolgálat - Siófok

Gondviselés Háza Támogató Szolgálat - Siófok

Bemutatkozás

Szolgálatunk 2004-ben kezdte meg működését, és választotta hivatásául a gyermek-, fiatalkorú, felnőtt valamint időskorú fogyatékkal élő embertársaink szolgálatát, megsegítését, életminőségének javítását.

A szolgálat tevékenysége, a siófoki és a balatonföldvári kistérség huszonhárom településének közigazgatási területén élő valamennyi fogyatékossági csoportba tartozó személy segítésére terjed ki.
Feladata, az alapvető szükségletek kielégítését segítő szolgáltatásokhoz, közszolgáltatásokhoz való hozzájutás biztosítása.

A speciális személyi szállítás a szállító szolgálat révén valósul meg. Célja a közszolgáltatásokhoz, valamint az egészségügyi, szociális, kulturális és egyéb szolgáltatásokhoz való hozzáférés segítése.
Az önálló életvitel megvalósítása a személyi segítő szolgálat által biztosított, mely hozzásegíti a fogyatékkal élőket a fogyatékosságból eredő hátrányok csökkentéséhez, alapvető jogaiknak biztosításához, az esélyegyenlőség megteremtéséhez.

A személyi segítés keretében célunk a fogyatékkal élők mindennapi tevékenységeinek segítése, mint pl.:
- gondozás (fürdetésben, mosdatásban való közreműködés)
- gyógyszerfelíratás
- gyógyszerkiváltás
- takarítás
- bevásárlás
- étkeztetésben való közreműködés
- orvoshoz kísérés
- felügyelet
- készségfejlesztés

További fontos feladata az információnyújtás-tanácsadás, melynek fókuszában az önálló, önrendelkező életvitelhez szükséges információk közvetítése áll. A szolgáltatás célja az információ legteljesebb átadása. A folyamat során a szolgálat tiszteletben tartja a szolgáltatás igénybevevőjének szabad akaratát, döntéseit.

Máltai Szeretetszolgálat

Intézményi adatlap

IRSZ: 8600
Település: Siófok
Cím: Béke tér 2.
Telefonszám:: 06-84/322-622
Vezető: Fülöp Szilvia
Számlaszám: 11784009-20200848
Fax: 06-84/323-033
E-mail: siofok@maltai.hu