Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Siófoki Csoport

Siófoki Csoport

Bemutatkozás

1993 óta működik Önkéntes Csoport Siófokon. A csoport létszáma jelenleg 24 fő, a tagok jelentős többsége a Magyar Máltai Szeretetszolgálat siófoki Gondviselés Házának dolgozója, akik az intézményi munkán túl is magukénak vallják a Magyar Máltai Szeretetszolgálat jelmondatát: ”A hit védelme és a szegények szolgálata.”
A Csoport ruha, cipő és játékadományokkal látja el a rászoruló családokat,a Siófoki Hajléktalan Szállót és a környező településekről hozzájuk forduló Családsegítő Szolgálatosokat.Minden évben csatlakoznak a Sar "ADNI ÖRÖM" akciójához, melyben 2017.-ben 300 csomagot tudtak készíteni és kiosztani. Munkájukat segíti Siófok Város Önkormányzata, Siófok Város Cigány Nemzetiségi Önkormányzata és a Magyar Tenger Cserkészcsapata is.
 
Jelentkezz te is önkéntesnek: https://maltai.hu/magyaronkentesseg

Szeretettel várjuk önkéntesek jelentkezését

Siófoki intézményükben Idősek Otthona, Fogyatékkal Élők Nappali Intézménye és Fejlesztő Iskola működik, az önkéntes munkára jelentkezőknek itt tudunk segítő munkát ajánlani az idős lakóink, valamint a fogyatékkal élő fiatalok és a gyermekek mindennapi életének színesítésében, továbbá a Karácsonyt megelőző „Adni öröm!” élelmiszergyűjtő akcióban vehetnek részt. Jelentkezni lehet a csoportvezetőnél, Tóth-Kecskés Ágnesnél.