Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Gondviselés Háza – SARA Otthon

Gondviselés Háza – SARA Otthon

Bemutatkozás

„A mi hitvallásunk, a segítő ember hitvallása, aki azért tanult, hogy szakmai tudásával, értő figyelmével és szeretetével segítse azokat a speciális élethelyzetbe került embereket, akik segítségre, ápolásra, gondoskodásra szorulnak.” SARA CREDO

A Schizofren, Alzheimer típusú mentális zavarok és szenvedélybetegségek rehabilitációjára és ápolására létrehozott SARA Otthon 2008-ban kezdte meg működését. A 150 férőhelyes SARA Otthon ellátási területe országos, 45 férőhelyen pszichiátriai rehabilitációs szakfeladatot, 105 férőhelyen pszichiátriai ápolás szakfeladatot lát el.

A pszichiátriai betegek otthonába az a krónikus pszichiátriai beteg vehető fel, aki az ellátás igénybevételének időpontjában nem veszélyeztető állapotú, akut gyógyintézményi kezelést nem igényel és egészségi állapota, valamint szociális helyzete miatt önmaga ellátására nem képes. A törvényi előírásnak megfelelően a pszichiátriai betegségek következtében kialakuló képességzavar és bármilyen okú mentális öregedés vagy zavar speciális ellátási problémái speciális ellátórendszerbeli működést követelnek meg. Ezek a speciális igények határozzák meg az ellátás struktúráját és működési folyamatait, a személyes gondoskodás kapcsán.

A szakosított szociális otthon együtt tudja kezelni a rehabilitációt és az ápolást. Egyedülállóan valósítja meg a pszichiátriai ápoló otthon és rehabilitációs intézmény egységét.

A SARA Otthon alapfilozófiája az, hogy a kliensekkel partneri kapcsolatot épít ki, valamint az emberi méltóság megőrzése a teljes ellátás folyamatában elsődleges szempont. Az átlagon felüli külső és belső környezet is a misszió része, a stigmatizáció csökkentése, az igényesség kifejező erejéből is táplálkozik.

Az intézmény szép természeti környezetben, a Pilis lábánál található. Az otthon megközelítése gépkocsival és tömegközlekedéssel is egyszerűen megoldható. Az épületeket rendezett pihenőpark veszi körül, melyben a kiépített járdák, padok, kerti bútorok segítik a lakók kényelmes pihenését.

Az akadálymentes közlekedést, valamint a lakók biztonságát az intézmény teljes területén rámpák, kapaszkodók, a szintek között pedig személyfelvonó segíti. A kliensek kényelmét teakonyha, társalgók, központi foglalkoztató, könyvtárszoba biztosítja. Az ápoló otthoni szakfeladatra háromágyas szobákban, valamint egy és kétszemélyes apartmanjainkban, a rehabilitációs részlegen háromágyas szobáinkban tudunk elhelyezést biztosítani.

A Gondviselés Háza - SARA Otthon működése során abban érdekelt, hogy küldetését megőrizze, speciális ellátási feladatait folytassa és fejlessze, a folyamatosan növekvő időskori mentális zavarok és a pszichiátriai rehabilitáció szolgálatában álljon.

 

Szeretettel várjuk önkéntesek jelentkezését

Szeretettel várunk önkénteseket szabadidős tevékenységek segítéséhez (művészeti foglalkozások, felolvasás, közös játék, dekoráció készítése, közös program szervezéséhez, séta) valamint kisebb intézménykörüli munkák elvégzéséhez (parkrendezés, festés, kertészkedés).

 

Máltai Szeretetszolgálat

Intézményi adatlap

IRSZ: 2013
Település: Pomáz-Kiskovácsi
Cím: hrsz. 0311/1.
Telefonszám:: 06-70-5089872
Vezető: dr. Bujdosóné Spóner Mónika
E-mail: saraotthon@maltai.hu; sara@maltai.hu

Máltai Szeretetszolgálat

Letölthető dokumentumok

Házirend
Tájékoztató