Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Gondviselés Háza Hajléktalanok Nappali Melegedője - Sátoraljaújhely

Gondviselés Háza Hajléktalanok Nappali Melegedője - Sátoraljaújhely

Bemutatkozás

Intézményünk 2006 decemberében kezdte meg a hajléktalan emberek nappali ellátását. Egy évvel később ez kiegészült időszakos férőhelyekkel, melyet téli időszakban, minden év november 01-től, következő év április 30-ig működtetünk. A két szolgáltatást egy ingatlanban végezzük, így a téli időszakban 24 órás nyitva tartást biztosítunk. Célunk és feladatunk a hajléktalan emberek támogatása a szociális munka eszközeivel.

A nappali melegedő lehetőséget ad a rászorulók számára pihenésre, tisztálkodásra, étkezésre, ruházat tisztítására, közösségi együttlétre. Segítséget nyújtunk szociális és személyes ügyeik intézéséhez, életvezetési, és mentálhigiénés tanácsadást is végzünk.

Az időszakos férőhely éjszakai szállást nyújt azon hajléktalan emberek számára, akik másként nem tudják megoldani éjszakai tartózkodásukat, és e nélkül a szolgáltatás nélkül kénytelenek lennének közterületen tölteni az éjszakát. Ezen felül krízisférőhelyként is működik, tehát nem csak olyan személyek számára áll nyitva, aki tartósan közterületen tartózkodnak, hanem olyanok számára is, akik „csak” átmeneti krízishelyzet miatt kerültek utcára, akár csak egy éjszakára is.

2012 óta működik utcai gondozó szolgálatunk, mely olyan hajléktalan emberek lát el, akik valamilyen oknál fogva nem térnek be az intézményekbe.

Gondviselés Háza Hajléktalanok Nappali Melegedője - Sátoraljaújhely
Máltai Szeretetszolgálat

Intézményi adatlap

IRSZ: 3980
Település: Sátoraljaújhely
Cím: Báthory u.2.
Telefonszám:: 06-47/323-009
Vezető: Aradi Albertné
Fax: 47/323-009
E-mail: maltaujhely@maltai.hu