Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Gondviselés Háza Fogyatékkal Élők Kisréti Otthona

Gondviselés Háza Fogyatékkal Élők Kisréti Otthona

Bemutatkozás

Intézményünk a felnőtt korú értelmi és - halmozott sérüléssel élő, különböző ellátási igénnyel érkező lakók bentlakásos intézményi ellátását biztosítja. Szolgáltatásunk célja biztonságos és nyugodt életfeltételek, a személyre szóló ápolás és gondozás biztosítása valamennyi lakónk számára. A teljes körű ellátás magában foglalja a fizikai, az egészségügyi, és a mentálhigiénés ellátást, valamint a foglalkoztatást.

Fokozott figyelmet fordítunk az ellátásban részesülők emberi és állampolgári jogainak maradéktalan biztosítására. Arra törekszünk, hogy az egyén autonómiáját elfogadó, integrációját minden eszközzel segítő, humanizált ellátást biztosítsunk. Az ápolás-gondozás keretében a szolgáltatást igénybe vevő személyek részére teljes körű fizikai, mentális és életvezetési segítséget nyújtunk. Ezen túlmenően az otthon szolgáltatási rendszerében az értelmileg akadályozott ellátottjaink megtalálhatják a számukra legmegfelelőbb foglalkoztatási formát, hasznosan, érdeklődésüknek megfelelően tölthetik szabadidejüket, sportolhatnak, kulturális rendezvények résztvevői, szereplői lehetnek. Nyaralhatnak, kirándulhatnak, rendszeres sporttevékenységben, eredményeiktől függően versenysportban vehetnek részt. Egyéni szükségletekhez igazított gondozásban, mentálhigiénés- és egészségügyi ellátásban részesülhetnek. Normalizált, komfortos élettérben megélhetik a döntés, a felelősségvállalás, a szabad mozgás, és az önálló pénzkezelés kihívásait. Lakhatási formák között választhatnak, nyitott kapcsolat rendszerek, szórakozás, hasznos szabadidőtöltés, közösségi élet, élethosszig tartó tanulás részesei lehetnek. A szakmai programban megfogalmazott irányelvek, maradéktalan betartására törekszünk. 

A Gondviselés Háza Fogyatékkal Élők Kisréti Otthona épülete megfelel a korszerű fogyatékos ellátás követelményeinek. Az intézmény tömegközlekedési eszközzel megközelíthető. Építészeti adottságai lehetővé teszik az akadálymentes közlekedést. Az otthonban a folyamatos fűtés és meleg vízellátás biztosított, a helyiségek klimatizáltak. Bútorzata, berendezési tárgyai megfelelnek az ellátottak életkori sajátosságainak, egészségi és mozgásállapotának. Valamennyi kötelezően biztosítandó közösségi, egészségügyi és egyéb kiszolgáló helyiséggel rendelkezünk. A lakószobák tágasak, kényelmes bútorzattal felszereltek. A fürdőszobák (zuhanyzók, illemhelyek) megfelelő számban állnak rendelkezésre. Lakószobáink a főépületben 1, 2, 3 és 4 ágyasak. A lakóotthonokban összesen 24 főt tudunk elhelyezni, 2 ágyas lakószobákban. Két betegszoba, korszerű orvosi szoba (előkészítő helyiség, orvosi rendelő, betegváró, gyógyszerosztó helyiség) segíti az ellátottak minőségi ellátását. Az egy főre eső alapterület megfelel a hatályos jogszabályi előírásoknak. Házaspárok elhelyezése kétágyas szobáinkban biztosított.

Szeretettel várjuk önkéntesek jelentkezését

Jelentkezni online a(z) https://onkentes.maltai.hu/ weboldalon keresztül, illetve személyesen az intézményvezetőnél lehet.

Gondviselés Háza Fogyatékkal Élők Kisréti Otthona
Máltai Szeretetszolgálat

Intézményi adatlap

IRSZ: 6640
Település: Csongrád
Cím: Kisrét tanya 19/a
Telefonszám:: +36 63 571 180
Vezető: Vass Mónika