Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Gondviselés Háza Fogyatékkal Élők Nappali Intézménye - Siófok

Gondviselés Háza Fogyatékkal Élők Nappali Intézménye - Siófok

Bemutatkozás

Nappali intézményünk 2006. májusában kezdte meg működését 30 férőhellyel. Ellátottainkat a siófoki és a balatonföldvári kistérség településeiről fogadjuk. A szolgáltatás igénybevételében nagy szerepe van a támogató szolgálatnak, azon belül is a szállító szolgálatnak. Intézményünk célja, feladata a keresztényi értékrend közvetítése mellett, az intézményben zajló programok lehetőség szerinti folyamatos bővítése, valamint a fogyatékkal élők közösségi életének, integrációjának elősegítése. Fontos helyet kap a szakmai munkánkban az egyénre szabott terápiák jelenléte. Kiemelt szerepe van a fejlesztő iskolai csoporttal történő együttműködésnek, melyben nagy szerepe van a közös programoknak, rendezvényeknek. Napirend és éves foglalkoztatási terv alapján alakulnak a mindennapjaink. Heti rendszerességgel népitáncolunk, a foglalkozáson tanultakat a helyi rendezvényeken be is mutatjuk.
Mozgásfejlesztésre szintén heti rendszerességgel kerül sor, heti egy alkalommal úszásra is lehetőséget biztosítunk. A program igénybevételéhez a támogató szolgálat biztosít lehetőséget.
A napközi működésének kezdetétől rendszeres katolikus és református hittan foglalkozásokat szervezünk, ahol bibliai történetekkel, imádságokkal, énekekkel és a keresztény értékekkel ismerkednek meg fiataljaink nagyon érdekes, játékos formában. Tankonyha-foglalkozásaink szinte hosszú évekre nyúlnak vissza. Nagy hangsúlyt fektetünk a lassan feledésbe merült, hagyományos somogyi ételek elkészítésének elsajátítására. Siófok város könyvtára péntekenként kézműves foglalkozásra várja napközink fiataljait. A könyvtár légköre, az ott zajló foglalkozások, ismeretterjesztő filmek nagyon népszerűek ellátottaink körében. Decembertől kutyás terápiával bővült a rendszeres foglalkozásaink köre. Nagy sikere van állat-asszisztált fejlesztő terápiának. Hangsúlyos eleme szakmai tevékenységünknek a mozgásfejlesztés, melyet gyógytornász és gyógymasszőr munkatársak közreműködésével valósítunk meg.
Éves programunkat az egyházi és világi ünnepekre, jeles napokra, hónapok, évszakok változására, teendőire alapozva építettük fel.

Máltai Szeretetszolgálat

Intézményi adatlap

IRSZ: 8600
Település: Siófok
Cím: Béke tér 2.
Telefonszám:: 06-84/322-864
Vezető: Fülöp Szilvia
Számlaszám: 11784009-20200848
Fax: 06-84/323-033
E-mail: siofok@maltai.hu