Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Biztos Kezdet Gyerekház kialakítása és működtetése Sárkeresztúron

Biztos Kezdet Gyerekház kialakítása és működtetése Sárkeresztúron

Bemutatkozás

Kedvezményezett neve Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület
Projekt címe (elnevezése) Biztos Kezdet Gyerekház kialakítása és működtetése Sárkeresztúron

Projektazonosító: EFOP-1.4.3-16-2017-00145

Megvalósítás helyszíne 8125 Sárkeresztúr, Széchenyi u. 25. (hrsz. 568)
A támogatás összege 39.998.400,- Ft
A támogatás mértéke (%-ban) 100%
A projekt tervezett befejezési dátuma 2022. május 31.
Konzorciumi partnerek(ek) neve (ha van): -
A projekt megvalósításának kezdete: 2018. június 1.
A projekt fizikai befejezésének határideje: 2022. augusztus 29.

 

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület az EFOP-1.4.3-16 kódszámú Jó kis hely – Biztos Kezdet Gyerekházak és kistelepülési komplex gyermekprogramok támogatása című felhívásnak eleget téve támogatási kérelmet nyújt be Biztos Kezdet Gyerekház kialakítása és működtetése Sárkeresztúron címmel.
Sárkeresztúr község és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Közép-dunántúli Régiójának vezetősége szándéka találkozott jelen felhívás megjelenésekor. A község felelős vezetői már korábban is keresték a lehetőségét annak, hogy miként tudnak a településen jelentős számban élő hátrányos helyzetű, leszakadó, mélyszegénység lakosainak hatékony megsegítésére egy olyan civil szervezetet bevonni, amely hosszú évekre visszatekintő tapasztalattal és tudással rendelkezik ezen a területen. Egyesületünk magánszemélyek adományokkal történő megsegítésével, önkéntes tevékenység keretében rövid ideje van Sárkeresztúron. A mostani felhívás feltételeinek megfelelő településen most lehetőségünk nyílik arra, hogy jelenlétünket megerősítsünk, intézményes keretek között stabilizáljuk, és hosszú távon tervezve, hatékonyan tudjunk a helyi nehéz sorsú embereknek segíteni. „Életkor szerint vizsgálva valamennyi szegénységi dimenzió tekintetében a legveszélyeztetettebb csoportba a gyermekek tartoznak.” A felhívás ezen gondolataihoz csatlakozva felajánlottuk az elmúlt 4 évben megszerzett szakmai tudásunkat Sárkeresztúr településnek, amikor szándékunkat nyilvánítottuk ki, hogy támogatási kérelmet szeretnénk benyújtani Biztos Kezdet Gyerekház létrehozására. A település Képviselő-testülete kérésünket támogatta. Egyesületünk a program hatékony megvalósítása érdekében a Sárkeresztúr, Széchenyi u. 25. (Hrsz. 568) szám alatt ingatlant vásárolt. Az ingatlan Sárkeresztúr egyik szegregátumában, a Béke szegregátumban található, amelyben a roma lakosok aránya 100%.

A helyiségek átalakításával, felújításával, a szükséges eszközök, felszerelések, berendezések beszerzésével alkalmassá tesszük az ingatlant a szolgáltatás befogadására. A ház tágas udvarán kültéri játékeszközöket helyezünk el és kialakítjuk a konyhakertet. A projekt arányos akadálymentesítést elvégezzük a felújítási munkálatok során. Az infrastrukturális fejlesztések szándékaink szerint az EFOP-2.1.2-16 kiírás kapcsán valósulnak meg. A gyerekház vezetője és a gyerekház munkatárs napi 8 órás, teljes munkaidős, a gyerekház segítő munkatárs napi 4 órás, részmunkaidős foglalkoztatás keretében végzi munkáját. A gyerekház segítő munkatárs roma származású helyi lakos. Mindhárom leendő munkatárs jelentős tapasztalattal rendelkezik a hátrányos helyzetű családokkal, személyekkel végzett munka terén. A munkatársakat szakmai tanácsadó (12 hónapig) és pszichológus (42 hónapig) segíti. A munkatársak a projekt keretében elvégzik a kiemelt projekt által biztosított Biztos Kezdet Alapképzést. A kiemelt projekttel a megvalósítás során vállaljuk az együttműködést.
A program sikeres megvalósításával hosszú távú célunk, hogy a Sárkeresztúri Biztos Kezdet Gyerekház a hazai ellátórendszer részévé váljon, hazai finanszírozásban részesüljön.

Biztos Kezdet Gyerekház kialakítása és működtetése Sárkeresztúron
Máltai Szeretetszolgálat

Intézményi adatlap

IRSZ: 8125
Település: Sárkeresztúr
Cím: Széchenyi u. 25. (Hrsz. 568)
Telefonszám:: 30/572-1516
Vezető: Preininger-Horváth Edina
E-mail: preininger-horvath.edina@maltai.hu